Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.

Otóż od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Tuby samochodowej z głośnikiem Pioneer Tsw307D4 i wzmaka Magnat classic 360. Otóż chciałbym sobie tak podłączyć, żeby mi to grało w domu z komputerem. Kumpel miał takie coś tylko zamiast przetwornicy miał akumulator samochodowy. Moje pytanie. Co bardziej się opłaca kupić, taki akumulator, czy może przetwornice, jak już to jaką ? albo może macie pomysł żeby coś innego . Tylko proszę o konkrety, nie mam zbytnio wiedzy na ten temat więc proszę o jasne odpowiedzi.

Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam
Napisano
Możesz sobie kupić akumulator samochodowy, ale są dwa względy przez, które ten pomysł nie jest zbyt dobry:
a) z czego będziesz go ładował??? Możesz sobie oczywiście podpinać prostownik (w sumie wielkościowo to wyjdzie jak przetwornica), ale to dość uciążliwe,
b) z akumulatora, jaki by nie był, zawsze unoszą się specyficzne-chemiczne opary, które w domu nie są raczej mile widziane.
Podsumowując jeśli chcesz mieć to w domu to musisz kupić sobie przetwornicę i to nie byle jaką. Powinna mieć przynajmniej ze 150-200W.