Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam! Ostatnio zdecydowałem się kupić kino domowe. Wybór padł na amplituner Onkyo 607(albo HK 255, pojde jeszcze na odsluch do Warszawy i wybiorę). Do tego chcę podłączyc glosniki Jamo S606. Tylko, że na razie nie dysponuję gotówką by kupić caly zestaw ampli+jamo s606 hcs(fronty+satelity tylne). W związku z tym mam pytanie czy dałoby sie podlaczyc do tego amplitunera tylnych satelit z glosnikow komputerowych ktore aktualnie posiadam. A są to "Genius SW-HF 5.1 5005". Więc na razie kupilbym same fronty Jamo s606 a tylne satelity wzialbym z tych Geniusów. Pytanie tylko czy ampli mi ich nie spali? Proszę o pomoc!

I jeszcze jedno pytanie: Czy naprawde warto placic aż 700zł wiecej za onkyo 607, podczas gdy taki np. pioneer 819 kosztuje tylko 1200zł?
Napisano
Witaj!. Z tego co widzę Onkyo ma troszkę większą moc a może nawet nie tylko troszke skoro zużycie prądu jest dwa razy większe niż w pionnerze, poza tym Onkyo posiada wzmacniacz 7.1 a pionner 5.1 więc tu też kwestia tego czy bedziesz chciał korzystać z 7.1..... Biorąc pod uwagę brzmienie to wybrałbym osobiście Onkyo które napewno gra bardziej dynamicznie i szczegółowo. Te satelitki myslę ,ze nie są zle i dadzą rade przynajmniej na jakiś czas tylko sprawdz sobie impedencję tych głośniczków czy napewno sie zgadza z impedencją wzmacniacza. Pozdrawiam.