pilnik Napisano 13 maja 2010 Udostępnij Napisano 13 maja 2010 Witam,poszukuję gotowej konstrukcji lub wskazówek jak skonstruować odbiornik podczerwieni dla wzmacniacza RX-797. Niestety nie mogę nic znaleźć.Chodzi z grubsza o to, żeby móc przeciągnąć kabel od wieży z odbiornikiem podczerwieni do drugiej strefy, tak aby można było sterować stamtąd wieże pilotem.W wieży znajduje się zarówno wejście i wyjście dla pierwszej i drugiej strefy.Nie mogę znaleźć nawet nic gotowego od Yamahy.Czy jesteście w jakiś sposób pomóc?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 maja 2010 Udostępnij Napisano 13 maja 2010 Wszystko czego ci trzeba, podobnych konstrukcji jest cała masa link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilnik Napisano 27 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2010 No właśnie nie wiem czy o to mi chodziło.Zarówno w amplitunerze jak i w CD mam wejścia i wyjścia nazywane REMOTE. Amplituner obsługuję dwie strefy i ma dwa oddzielne piloty.Czy na pewno nie ma rozwiązania pozwalającego podpiąć kablem prosto do wieży odbiornika IR? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilnik Napisano 27 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2010 Jednak istnieje prostsze rozwiązanie:http://en.wikipedia.org/wiki/Infrared_blasterZnalazłem coś takiego, może w ten sposób da się zrobić samemu odbiornik i schować wzmacniacz do szafy:http://www.wikihow.com/Make-an-IR-Blaster-for-Tivo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 maja 2010 Udostępnij Napisano 28 maja 2010 Do tych wejsc idą normalne kable, nie musisz mieć żadnego odbiornika/nadajnika. Po porstu spinasz wzmaka z CDkiem i powinno działać. Nie wiem tylko co tak naprawdę obsługuje ten REMOTE (nigdy nie używałem), niestety wydaje mi się, że to jest tylko impuls do włączenia/wyłączenia urządzenia, a nie jego całkowitego sterowania.Jesli chcesz obsługiwać ampa z innego pomieszczenia to jednak musisz pokusić się o cos takiego jak pisałem wczesniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts