Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
poszukuję gotowej konstrukcji lub wskazówek jak skonstruować odbiornik podczerwieni dla wzmacniacza RX-797. Niestety nie mogę nic znaleźć.
Chodzi z grubsza o to, żeby móc przeciągnąć kabel od wieży z odbiornikiem podczerwieni do drugiej strefy, tak aby można było sterować stamtąd wieże pilotem.
W wieży znajduje się zarówno wejście i wyjście dla pierwszej i drugiej strefy.
Nie mogę znaleźć nawet nic gotowego od Yamahy.
Czy jesteście w jakiś sposób pomóc?

Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
No właśnie nie wiem czy o to mi chodziło.
Zarówno w amplitunerze jak i w CD mam wejścia i wyjścia nazywane REMOTE. Amplituner obsługuję dwie strefy i ma dwa oddzielne piloty.

Czy na pewno nie ma rozwiązania pozwalającego podpiąć kablem prosto do wieży odbiornika IR?
Napisano
Do tych wejsc idą normalne kable, nie musisz mieć żadnego odbiornika/nadajnika. Po porstu spinasz wzmaka z CDkiem i powinno działać. Nie wiem tylko co tak naprawdę obsługuje ten REMOTE (nigdy nie używałem), niestety wydaje mi się, że to jest tylko impuls do włączenia/wyłączenia urządzenia, a nie jego całkowitego sterowania.
Jesli chcesz obsługiwać ampa z innego pomieszczenia to jednak musisz pokusić się o cos takiego jak pisałem wczesniej.