Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
jestem laikiem po, że się tak wyrażę "przeczytaniach", byłem na różnych forach, wątkach itp
nie mogę złożyć w całość tego co poszukuję, do rzeczy.
Chcę posłuchać muzyki na lepszym poziomie, mój pomysł wygląda tak:
Kupuję słuchawki naprawdę dobre ( Beyerdynamic DT 770/880 Pro lub Sennheiser HD 595)
ale do nich potrzebuję wzmacniacza słuchawkowego (tak piszą na forach) [pyt.może jakiś dobry "normalny" wzmacniacz]
i pytanie podstawowe czy to ma sens jeśli muzykę odtwarzam z komputera (audio i mp3) konfiguracja poniżej
słuchawki miałyby służyć jeszcze do gitary (przez piec fendera)

Karta muzyczna Sound Blaster Audigy (24bit)
Odtwarzacz DVD LG

Proszę o opinie, podpowiedzi, jakie macie doświadczenia.

Pozdrawiam.
Napisano
Faktycznie sens kupienia pod mp3 takich słuchawek .. hm może przemyśl i kup tańsze słuchawki..
Nie zawsze wydanie pieniędzy będzie oznaczało zadowolenie z grania.
Inna sprawa - tak do takich słówek warto już inwestować w wzmacniacz a bynajmniej rozejrzeć się co jest na rynku - przed zakupem słuchawek policz ile wydasz i pomyśl jeszcze raz.
PS. Wszytko jak zawsze opiera się o finanse..
Napisano
Dziękuje za szybką odpowiedz,
kierunek już obrany nie ma wyjścia (kupno słuchawek),
najważniejsze dla mnie teraz jest czy kupić wzmacniacz słuchawkowy,
czy kupić normalny wzmacniacz i w nie dalekiej przyszłości dobry odtwarzacz
oczywiście klasowo wszystko na poziomie słuchawek (nie chodzi o snobizm raczej o narzucenie jakiegoś poziomu czy jest on odpowiedni to rzecz gustu ale to nie ten wątek by o tym tu teraz )

Kwestia pieniędzy to zawsze dylematy, co i za ile, policzę dokładnie jak będę wiedział w którą stronę iść. Wiem że to nie łatwe icon_wink.gif

Pozdrawiam

Do tej pory miałem AKG K240 starszą wersje ale się kończą właśnie.
Napisano
Mam podobną sytuację do Ciebie - laptop ze sporą ilością muzyki, tyle że większość w formatach bezstratnych. Nie jestem pewien, czy do MP3 warto inwestować tyle w słuchawki. W chwili obecnej jako wzmacniacz słuchawkowy działa u mnie DAC Beresford T7520 (opinie ma bardzo różne, dobrze o tym wiem, mi jednak odpowiada), który moim zdaniem potrafi uciągnąć słuchawki AKG K 601. Praktycznie kilka godzin dziennie spędzam w tych słuchawkach, naprawdę uważam, że warto było zainwestować w taki zestaw. Wcześniej miałem w lapie kartę na Express Card SoundBlaster X-Fi Notebook, jednak trochę temu brakowało. Przy MP3 jednak (szczególnie poniżej 320kbps) mam jednak wrażenie (choć laikiem jestem i to wielkim), że ten sprzęt powyżej się nie sprawdza - muzyka brzmi kiepsko. Przy MP3 320 lub najlepiej FLAC/WAV/itd. warto w to się bawić.