Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.Posiadam wzmacniacz Harman Kardon HK 6500 który gra dość ciepło.Potrzebuje do niego monitorków o chłodnym brzmieniu.Preferuje brzmienie jasne ze szczegółową górą dobrą średnicą oraz dużym aczkolwiek szybkim i punktowym basem.W oko wpadły mi kolumny:YAMAHA NS S20I.Mają głośnik basowy 20 cm oraz podobno są na głośnikach Vify.Co o nich myślicie?Prócz Yamah upatrzyłem kolumny Eltax Liberty 3 jednak te mają lekko wycofaną średnicę.Może podacie inne propozycje.Liczę na pomoc:)Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Yamaha NS-G30 - naprawdę dobre w tej klasie cenowej. Chłodne, bass dobrze kontrolowany, punktowy, średnica ładna, nie ma mowy o wycofaniu, dół potrafi grać zróżnicowanie i sięgnąć niżej (jak na tak chłodne i małe monitorki). Poluj na wersję MK I, grają na Westrach i Nokiach. Porównywałem z Tannoykami F2, i te szkockie pudełka grają przy Yamahach jak plastikowe zabawki icon_wink.gif Yamaszki grały u mnie pod HM PM 655, później 645Vxi, i było pięknie - na AX-500 jednak trochę zimno.
Fajne monitorki. W tej cenie warto rozważyć.