Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Mam pytanie odnośnie amplitunerów Yamahy: RX-460 i RX-770, czym te dwa amplitunery się różnią? czy jest duży przeskok w jakości wykonania, da się wyczuć wyraźną poprawę dźwięku na rzecz RX-770? Czy warto posiadając ten pierwszy dołożyć parę groszy i kupić ten drugi? Z góry dziękuję za sugestię.
Napisano
Marka YAMAHA zawsze kojarzy mi się z dbaniem o jak najwyższą jakość swoich urządzeń. Cudów jednak nie ma i najtańsze urządzenia, są największymi kompromisami jakościowymi. Dlatego sugerowałbym model RX-770, bo nie tylko wyższy, ale też to nowsza seria!!! Najlepiej oczywiście jest zawsze posłuchać, niestety w używkach to trudne zadanie icon_sad.gif. Ale może uda Ci się umówić ze sprzedającym na odsłuch. Kiedyś mój kolega miał wzmacniacz podobnej klasy, nie pamiętam modelu oceniam tylko po wyglądzie. Grał na kolunach B&W oraz KEF, te drugie znacznie lepiej spisywały się w połączeniu z Yamaszką. Co nie oznacza, że pierwszy układ był zły. Naprawdę to był początek wspaniałej audiofilskiej przygody icon_smile.gif On zaczął od marki YAMAHA, a ja kończę icon_wink.gif
Napisano
Dzięki za sugestięicon_smile.gif bardzo mało informacji jest na temat tych amplitunerów w sieci. Pytałem bo zastanawiam się, czy jest sens zmieniać RX-460 na RX-770 czy to da jakąś słyszalną różnicę...ogólnie jestem zadowolony,ale...no właśnie zawsze może być lepiej:) zwłaszcza, że zakupiłem teraz głośniki Wharfedale Diamond 9.4 i boję się, że RX-460 może być za słaby...ktoś miał może do czynienia z ww. amplitunerami? jak wypada połączenie Yamaha + Wharfedale?
Napisano
Znam dźwięk: Yamaha RX-V663 + Yamaha DVD-S1800 + Wharfedale Diamond 9.5. Zresztą sam mojemu koledze kiedyś, zasugerowałem taki zestaw. I gra to naprawdę świetnie, jak na swój przedział cenowy i gatunek ,,kino domowe" wręcz super!!! Dźwięk bardzo szczegółowy i dość muzykalny. Przyjemna średnica, spokojne wysokie tony oraz mocny bas - tak streściłbym brzmienie tego zestawu. Jest to ciekawe połaczenie i wbrew wielu opinią kolumny Wharfedale w połączeniu z Yamaszką dają bardzo uniwersalne brzmienie!!!