Igor_krk Napisano 13 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2010 Witam,Mam pytanie odnośnie amplitunerów Yamahy: RX-460 i RX-770, czym te dwa amplitunery się różnią? czy jest duży przeskok w jakości wykonania, da się wyczuć wyraźną poprawę dźwięku na rzecz RX-770? Czy warto posiadając ten pierwszy dołożyć parę groszy i kupić ten drugi? Z góry dziękuję za sugestię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 14 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2010 Marka YAMAHA zawsze kojarzy mi się z dbaniem o jak najwyższą jakość swoich urządzeń. Cudów jednak nie ma i najtańsze urządzenia, są największymi kompromisami jakościowymi. Dlatego sugerowałbym model RX-770, bo nie tylko wyższy, ale też to nowsza seria!!! Najlepiej oczywiście jest zawsze posłuchać, niestety w używkach to trudne zadanie . Ale może uda Ci się umówić ze sprzedającym na odsłuch. Kiedyś mój kolega miał wzmacniacz podobnej klasy, nie pamiętam modelu oceniam tylko po wyglądzie. Grał na kolunach B&W oraz KEF, te drugie znacznie lepiej spisywały się w połączeniu z Yamaszką. Co nie oznacza, że pierwszy układ był zły. Naprawdę to był początek wspaniałej audiofilskiej przygody On zaczął od marki YAMAHA, a ja kończę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor_krk Napisano 14 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2010 Dzięki za sugestię bardzo mało informacji jest na temat tych amplitunerów w sieci. Pytałem bo zastanawiam się, czy jest sens zmieniać RX-460 na RX-770 czy to da jakąś słyszalną różnicę...ogólnie jestem zadowolony,ale...no właśnie zawsze może być lepiej:) zwłaszcza, że zakupiłem teraz głośniki Wharfedale Diamond 9.4 i boję się, że RX-460 może być za słaby...ktoś miał może do czynienia z ww. amplitunerami? jak wypada połączenie Yamaha + Wharfedale? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 14 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2010 Znam dźwięk: Yamaha RX-V663 + Yamaha DVD-S1800 + Wharfedale Diamond 9.5. Zresztą sam mojemu koledze kiedyś, zasugerowałem taki zestaw. I gra to naprawdę świetnie, jak na swój przedział cenowy i gatunek ,,kino domowe" wręcz super!!! Dźwięk bardzo szczegółowy i dość muzykalny. Przyjemna średnica, spokojne wysokie tony oraz mocny bas - tak streściłbym brzmienie tego zestawu. Jest to ciekawe połaczenie i wbrew wielu opinią kolumny Wharfedale w połączeniu z Yamaszką dają bardzo uniwersalne brzmienie!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor_krk Napisano 14 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2010 Choć amplitunery kina domowego grają nieco inaczej niż stereo mam wielką nadzieję, że Yamaszka będzie dobrze współgrać z Wharfedale. Dziękuję za sugestie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 15 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2010 Spoko od siebie też Ci życzę by tak było!!! Jak tylko złożysz szprzęcik w całość to koniecznie podziel się wrażeniami!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts