Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam witam jestem tu nowy. wiem ze tu was tzw audiofilow duzo i mam do was pytanko. posiadam to oto takie dwa cudenka
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://...ved=0CDwQ9QEwBg
no i teraz pytanie do was tylko szczerze ile za to moge wolac i gdzie sie z tym oglaszac? oczywiscie sa oryginalne nigdy nie rozkrecane z ta piekna legendarna niebieska cewka JBLa.tak z ciekawosci wrzucilem je na wage i okazalo sie ze jeden taki tweter wazy PONAD 2KG kolumny z ktorych zostaly wykrecone kosztowaly tyle co teraz uzywane bmw icon_biggrin.gif a i mam jeszcze jeden bas z tych kolumn tez oryginal ale to juz troche tanszy element. oczywiscie twetery w 100 % sprawne. naprawde dzwiek z nich jest poprostu przepiekny, a moze ktos jest zainteresowany????? pisac czekam

jak co pisac : tymian22@interia.pl
Napisano
Pierwsze trzy skojarzenia jak przeczytałem ten temat:
1. Co się stało z kolumnami? Jestem ciekaw....
2. Pytasz o cenę wykręconych elementów, a napisałeś o kolumnach wartych używanego BMW, tu się uśmiałem icon_lol.gif - wybacz. No i masz rozeznanie, że bas jest trochę tańszy od wysokotonowca. Brzmi to jak matematyczne zadanie z treścią, może można to jakoś wyliczyć...? Nie wiem, czy ktoś jest w stanie wycenić wykęcone głośniki, może napisz ile te używane BMW ma niby kosztować, będzie łatwiej oszacować....
3. Potraktuj jak żart: czy właściciel kolumn wie, że nie ma 3 głośników w kolumnach?
Napisano
kolumny wyzionely ducha stojac w piwnicy obudowy popuchly zostaly przywiezione z niemiec JBL jubal czy cos takiego, jednego basu juz nie bylo sredniotonowe sie posypaly. szukajac tego basu na google jbl 126a znalazlem cene ok 900 zl a tweterry znalazlem tak od 500 do 1000 euro, sam nie wiem o co chodzi. a to uzywane bmw to metafora chodzi mi o to ze pewnie majatek kosztowaly skoro uzywane twetery dochodza do takiej ceny. oczywiscie chce za nie jakies rozsadne pieniadze wiadomo ze nie w tysiacach, tylko ile??
Napisano
Cytat

kolumny wyzionely ducha stojac w piwnicy obudowy popuchly zostaly przywiezione z niemiec JBL jubal czy cos takiego, jednego basu juz nie bylo sredniotonowe sie posypaly. szukajac tego basu na google jbl 126a znalazlem cene ok 900 zl a tweterry znalazlem tak od 500 do 1000 euro, sam nie wiem o co chodzi. a to uzywane bmw to metafora chodzi mi o to ze pewnie majatek kosztowaly skoro uzywane twetery dochodza do takiej ceny. oczywiscie chce za nie jakies rozsadne pieniadze wiadomo ze nie w tysiacach, tylko ile??

poprawka sredniotonowe tez sie znalazly jeden przedziurawiony, ale graja icon_smile.gif do konca nie wiem czy te srednie sa jbla bo na magnesie nie ma zadnychwytloczen jbl
Napisano
No to drogie rzeczy, a obudowy popuchły pewno z wilgoci. To troszkę podważa nieskazitelność głośników, które ocalały... ale zostawmy to.
Myślę, że pozostaje Ci posłużyć się tymi wiadomościami, które już znalazłeś w necie na temat cen głośników. Spróbować wystawić ogłoszenie albo na allegro, albo u nas na forum. Pytanie czy chcesz odzyskać całą wartość, co może być trudne, czy tylko część np. 50% Poszperaj jeszcze w internecie, może zobacz po ile ,,chodzą" całe kolumny? Żeby nie wyszło tak, że ktoś niewiele więcej płacąc kupi całe kolumny!!! Oczywiście mam na myśli używki.
Napisano
Cytat

No to drogie rzeczy, a obudowy popuchły pewno z wilgoci. To troszkę podważa nieskazitelność głośników, które ocalały... ale zostawmy to.
Myślę, że pozostaje Ci posłużyć się tymi wiadomościami, które już znalazłeś w necie na temat cen głośników. Spróbować wystawić ogłoszenie albo na allegro, albo u nas na forum. Pytanie czy chcesz odzyskać całą wartość, co może być trudne, czy tylko część np. 50% Poszperaj jeszcze w internecie, może zobacz po ile ,,chodzą" całe kolumny?

popuchly tylko dolem tak jakby staly w jakiejs kaluzy, i nawet jakby byle idealne to i tak bym je wyzucil bo mi sie nie podobaly i byly jakies nieforemne czyli ok 50 glebokosci z 60 szer i 70 wys takie kurcze jakies kwadraty wygladaly jakby na spec zamowienie. wydaje mi sie ze za te dwa twetery 500 zl mnie zadowoli icon_smile.gif
Napisano
Wydaje się być rosądnie, choć opieram się tylko na tym, co wcześniej napisałeś (500-1000 eur). Próbuj każdy towar ma swojego klienta, a nuż się uda icon_smile.gif!!! Może jeszcze na eBay-u?

Powodzenia!!!!!!!!!!!