Ualtus Napisano 7 września 2010 Napisano 7 września 2010 Witam, chciał bym kupić jakiś zestaw stereo. Czytając różne posty nastawiam się na sprzęt używany.Pokój do którego bym go wsadził ma wymiary 2,7 x 3,4 (około 9m2)Muzyka której słucham to głównie metal, rock Najczęściej puszczał bym muzykę z komputera, w przyszłości po dokupieniu odtwarzacza także CDOd razu powiem że nie jestem melomanem, nie doszukuje się pojedynczych dźwięków w utworach, a także nie jestem fanem potężnych basów.Natknąłem sie na taką ofertę:Eltax Liberty 3 plus zasilaczSłyszałem ze kolumny są dobre, a co do wzmacniacza, prawdopodobnie za jakiś czas kupił bym inny.Jako że nie mam doświadczenia, prosił bym o podpowiedź, czy w/w zestaw wart jest swojej ceny, oraz prosił bym o pomoc w doborze wzmacniacza lub amplitunera do tego typu głośników. Dobrze by było aby istniała możliwość podłączenia perkusji elektronicznej do zestawuPozdrawiam Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 8 września 2010 Napisano 8 września 2010 Cena wydaje się być dość uczciwa i kolumny godne polecenia, tylko ten uszkodzony wzmacniacz... . Ja spróbowałbym wynegocjować jakieś +/- 500 zł za same kolumny bez wzmacniacza. Bo ten Technics to taki przysłowiowy wrzód na dupie! Następnie poszukałbym jakiegoś sprawnego np.:http://allegro.pl/wzmacniacz-denon-pma-535r-i1215181067.htmlPytanie na ile Cię stać, czy też ile maksymalnie kasy chcesz na ten cel poświęcić...?Co do ostatniego pytania nie umiem pomóc nie wiem jakie są możliwości wyprowadzenia sygnału z Twojej perkusji i czy to sygnał liniowy? Odpisz, cytując
Ualtus Napisano 8 września 2010 Autor Napisano 8 września 2010 jeżeli chodzi o kasę to jak w temacie do 1500zł Odpisz, cytując
alghar Napisano 12 września 2010 Napisano 12 września 2010 Jesli mozesz znajdz "uzywany" DAC Beresford 7510 a jeszcze lepiej 7520 ( poszukaj info o nim w necie )i do niego mozesz dokupic jakis wzmacniacz lub koncówke mocy np.NAD ,Denon,Rotel,itd.Co do kolumn moze cos z "starych" Mission,Nad ,Kef ,B&W ? Odpisz, cytując
Recommended Posts