Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, chciał bym kupić jakiś zestaw stereo. Czytając różne posty nastawiam się na sprzęt używany.
Pokój do którego bym go wsadził ma wymiary 2,7 x 3,4 (około 9m2)
Muzyka której słucham to głównie metal, rock
Najczęściej puszczał bym muzykę z komputera, w przyszłości po dokupieniu odtwarzacza także CD
Od razu powiem że nie jestem melomanem, nie doszukuje się pojedynczych dźwięków w utworach, a także nie jestem fanem potężnych basów.

Natknąłem sie na taką ofertę:
Eltax Liberty 3 plus zasilacz

Słyszałem ze kolumny są dobre, a co do wzmacniacza, prawdopodobnie za jakiś czas kupił bym inny.

Jako że nie mam doświadczenia, prosił bym o podpowiedź, czy w/w zestaw wart jest swojej ceny, oraz prosił bym o pomoc w doborze wzmacniacza lub amplitunera do tego typu głośników.

Dobrze by było aby istniała możliwość podłączenia perkusji elektronicznej do zestawu
Pozdrawiam
Napisano
Cena wydaje się być dość uczciwa i kolumny godne polecenia, tylko ten uszkodzony wzmacniacz... icon_question.gif . Ja spróbowałbym wynegocjować jakieś +/- 500 zł za same kolumny bez wzmacniacza. Bo ten Technics to taki przysłowiowy wrzód na dupie! Następnie poszukałbym jakiegoś sprawnego np.:
http://allegro.pl/wzmacniacz-denon-pma-535r-i1215181067.html
Pytanie na ile Cię stać, czy też ile maksymalnie kasy chcesz na ten cel poświęcić...?
Co do ostatniego pytania nie umiem pomóc icon_sad.gif nie wiem jakie są możliwości wyprowadzenia sygnału z Twojej perkusji i czy to sygnał liniowy?
Napisano
Jesli mozesz znajdz "uzywany" DAC Beresford 7510 a jeszcze lepiej 7520 ( poszukaj info o nim w necie )i do niego mozesz dokupic jakis wzmacniacz lub koncówke mocy np.NAD ,Denon,Rotel,itd.Co do kolumn moze cos z "starych" Mission,Nad ,Kef ,B&W ?