pipi40 Napisano 14 września 2010 Udostępnij Napisano 14 września 2010 Witam , Proszę o poradę. Otóż zamierzam odnowić moje kino . Jetem posiadaczem amplitunera Sony STR DE 475 +DVD LG DVX 492H+ kolumny Kody 5.1 V 710.Zamierzam kupić lepszy amplituner z formatami dzwięku HD. Zastanawiam się nad pionierem 520 tylko nie wiem czy mając raczej badziewne DVD bez dekoderów dźwięku HD uzyskam w rezultacie z amplitunera dźwięk HD jeżeli będę oglądał filmy na tym DVD. Jeśli ma ktoś wiedzę na ten temat lub jakieś linki to bardzo proszę o pomoc Z góry bardzo dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micmac Napisano 21 września 2010 Udostępnij Napisano 21 września 2010 (edytowany) Witaj,Wnosząc po analogicznej sytuacji sprzed kilku lat, kiedy to standardem było dolby prologic, nie powinieneś mieć problemów z uzyskaniem dźwięku HD.Sądzę, że wystarczy by torem cyfrowym dźwięk dotarł do amplitunera, a resztę już on załatwi.Oczywiście dźwięk HD, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi, uzyskuje się ze źródła BR a nie DVD.Pozdrawiam Edytowano 21 września 2010 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts