Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jako że to mój pierwszy post to witam wszystkich serdecznie!

Na wstępnie zaznaczam że jestem kompletnym amatorem w sprawach audio.

Mam takie pytanie. Potrzebuje przyzwoitego sprzętu audio do pokoju. Może być wieża, może być zestaw np wzmacniacz + głośniki. Odtwarzać CD- opcjonalnie icon_smile.gif

Swojego czasu miałem miniwieże technicsa hd301 i pamiętam że byłem zachwycony jakością dźwięku. Niestety już jej nie posiadam, więc szukam sprzętu podobnej klasy za nieduże pieniądze. Może być oczywiście używany.

Sprzętu będę używał głównie z komputerem Macbook Pro jako źródłem audio. Zastanawiam się czy lepiej zainwestować w głośniki komputerowe czy właśnie wieże lub jakiś zestaw. Prosze o rady, co myslicie? Chciałbym wydać ok 600-800zł
Napisano
Cytat

Sprzętu będę używał głównie z komputerem Macbook Pro jako źródłem audio. Zastanawiam się czy lepiej zainwestować w głośniki komputerowe czy właśnie wieże lub jakiś zestaw. Prosze o rady, co myslicie? Chciałbym wydać ok 600-800zł

Od tego czy chciałbyś wieżę czy wzmacniacz+kolumny zależy czego słuchasz: płyty, mp3, radio czy dvd. Na początek może być nowy onkyo http://www.ceneo.pl/1594555 lub jakiś używany zestaw Yamaha Pianocraft. Łatwiej będzie coś dobrać jak napiszesz też parę słów o swoich preferencjach odsłuchowych, gatunkach muzyki której słuchasz oraz wielkości pomieszczenia, w którym będzie to grało.