rodzynkiwczekoladzie Napisano 23 września 2010 Udostępnij Napisano 23 września 2010 Chciałbym kupić standy pod moje monitor audio RX1.na oku:http://www.tophifi.pl/towar/id/1053/nexus_7i/http://allegro.pl/standy-monitor-audio-rs1...1243551575.html - te wyglądają na bardzo solidne i ogólnie ładnie zrobione, mają w dodatku granitowe cokołyCoś polecicie od siebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 23 września 2010 Udostępnij Napisano 23 września 2010 O matko!1000 złociszy za kawał żelastwa!Nexus 7i kosztują w UK ok 75 funtów = 350 zł , a te drugie standy z całą pewnością nie są warte 900zł.Doradzam głębsze poszukiwania.Swojego czasu miałem w planie zaprojektowanie i zrobienie standów DIY, ale dałem sobie spokój gdyż postanowiłem pozostać wierny moim MA RS6. Jedyne co zrobiłem to dodałem stalowe płyty pod kolumny (300x300x20mm). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 września 2010 Udostępnij Napisano 23 września 2010 Stand ów cała masa na allegro myśle,ze opcja 6stów za komplet będzie ok - reszte polecam wydać na kilkaście albumów z dobrą muzyką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitek_2 Napisano 23 września 2010 Udostępnij Napisano 23 września 2010 Ja swojego czsu miałem takie Linkcałkiem solidne i można je dociążyć, a i cena przystępna, dodatkowo masz trzy różne wysokości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 w moim rodzinnym mieście można dostać w sklepie takie cos: B-Tech BT-608 za 462 złNorStone Stylum 3 za 550 złNorStone Walk Stand za 650 złBiorąc pod uwagę że nie będę musiał płacić za dostawę (60 zł w sklepie internetowym) i będzie rabat bo kupowałem u nich mój system, warto coś wziąć? Rabat pewnie ze 100-150 złI chciałbym się jeszcze dowiedzieć czym się kierować kupując standy? Czy płyta granitowa i na niej kolce będą lepsze niż same kolce? Warto dopłacać do niej te 100-200 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Kwestia osobistych upodobań, w sprzęcie budżetowym może nie mieć to żadnego wpływu, płyty często są stosowano z dwóch powodów, praktyczny oraz wygląd (nie rysują kolce podłogi) a druga sprawa mają wpływ na jakość basu U mnie w subie - dość spore kolce (a raczej taki dość spore podkładki) wyeliminowały dudnienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 Ale przecież pod płyty granitowe również stosuję się kolce, to czemuż miałoby to eliminować rysowanie podłogi?Czyli uważasz że płyty granitowe nie wpływają na bas, zamiast tego dociążony porządnie stand oraz kolce?Używasz suba do słuchania muzyki, czy tylko do kina?Swoją drogą standy Atacama Nexus 7i są w wymiarach górnej podstawki 18 cm głęb. na 14,5 cm szer. Moje MA RX1 mają wymiary 24 cm głęb. na 18,5 szer. Będą wystawać poza górną podstawkę, czy to OK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Konfiguracji jest wiele, pomyślałem, że ma wyglądać to następująco, płta granitowa na podłodze (goła)na tym dopiero ustwione standy - > o to chodziło ?Sub owszem do muzyki jak najbardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 jakiej wielkości masz pokoj i jakie kolumny masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 12 metrów sypialnia, B&W 685 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 tak bardzo lubisz bas czy twoje kolumny po prostu za malo go generuja?jakie masz standy?jaki sub masz?aha i prosilbym o odpowiedz na to pytanieStandy Atacama Nexus 7i są w wymiarach górnej podstawki 18 cm głęb. na 14,5 cm szer. Moje MA RX1 mają wymiary24 cm głęb. na 18,5 szer. Będą wystawać poza górną podstawkę, czy to OK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Słyszałeś kiedyś 685 ? to monitry bass refleksie. ( test tutaj ) Zdałeś bardzo ogólne pytanie w temacie basu .. kwestia jaki lub się bas a nie czy one mają czy nie, kolejna sprawa czego się oczekuje po "basie" sub jest na DIY, przetwornik to intertechnik - wzmacniacz robiony na zamówienie (defekto pełne 300 wat w rms)Standy jak podstawa za mała to kwestia czy masz tak ustawione,że ich nikt nie tyka czy jest opcja, że ktoś je zepchnie.standy zrobione mam idealnie pod monitory moje - z firmy Rogoz Audio ( też na zamówienie pod wymiar) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 Mam jeszcze małe pytanko, Nexusy mają na gornej podstawie zelowe podkladki. Czy dzieki nim kolumny sa przytwierdzone i nieruchome? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 a czy żelowe podkładki mają moc przytwierdzania ?To raczej zwykła podkładka która nie powoduje styku kolumny z podstawką, oraz może lekko wyhamować ewentualne przesunięcie kolumny (wiadomo taki "zle" jest raczej tępy ) i po nim kolumna nie będzie jeździła jak po gładkiej podstawce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Cytat Mam jeszcze małe pytanko, Nexusy mają na gornej podstawie zelowe podkladki. Czy dzieki nim kolumny sa przytwierdzone i nieruchome? Metodą na mocowanie monitorów do standów jest zastosowanie "blue tack", czyli masy nieco podobnej do plasteliny. Sprawdź dostępność w sklepie papierniczym lub DIY. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 blue tack - pamiętam jak na allegro był w cenie 3 razy droższej niż w sklepie papierniczym a szło jak ciepłe bułeczki - wystarczyło info na forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 Czy da radę przymocować kolumny tym tackiem jak będą te żelowe podkładki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 może bedę wścibski - ale czy spojrzałeś co to jest blue tack ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 masa klejąca o nazwie Blu-Tack z alleOpis produktu: * Pozwala elastycznie złączyć wszystko ze wszystkim i kiedy trzeba, rozłączyć * Zastępuje pinezki, a nie pozostawia otworów, ani tłustych śladów * Jest delikatna, a nadspodziewanie skuteczna * Każdy kawałek można wielokrotnie użyć, bo nie wysycha * Kto ją poznał, chętnie stosuje w domu, w pracy, w szkoleczyli wszystko ze wszystkim, to znaczy że będę mógł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 i wszystko jasneWiec jak z decyzją ? na co stawiasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 Nexusy i7 + blu-tack. i na to moje MArx1PS;Mój zestaw to: MARX1, Chord Odyssey2, Creek Evo2, Beresford TC-7520 gfmod DAC na USB i muzyka z PC. Mój pokój to 10m2 2x5 kolumny rozstawiam w połowie długości pokoju, miejsce odsłuchowe to 1.5 metra przed kolumnami.Jak oceniasz zestaw?Jak byś rostawił kolumny mając taki pokój? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Kolumny jak najdalej się da, 1,5 metra hmm nie widzę tego zbyt optymistycznie..Skoro pokój ma 5metrów długości to jest to prostokąt więc ustawienie jak najdalej jest wskazane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Cytat Nexusy i7 + blu-tack. i na to moje MArx1 Nie chcę byc nachalny, ale jeżeli mieszkasz niedaleko od Gliwic, to mogę Ci przywieźć te Nexusy z Anglii:Nexus 7iTak się składa że za tydzień jadę samochodem do Polski i mam ochotę na zrobienie dobrego uczynku.A swoją drogą, to przeraża mnie zdzierstwo polskich sprzedawców, a zwłaszcza jeżeli chodzi o sprzęt i akcesoria audio (np. kable i interkonekty). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 24 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2010 (edytowany) A jak oceniasz system?+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Mieszkam w Lublinie :/ Ale skoro w UK można dostać połowę taniej to na pewno zapłaciłbym ci za dowóz 100 zł Edytowano 24 września 2010 przez muzyczny_gość połączyłem posty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 oktagonbo się więcej chętnych znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts