Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć, szukam dla siebie słuchawek.

Do tej pory miałem jakieś tanie z reala ;p ale niestety się zepsuły i zmusiły mnie do kupna nowych.
Chodzi mi o słuchawki zamknięte.
Cena w granicach 150 zł.

Chcę, żeby długo mi posłużyły.

Będę ich używał do słuchania mp3 z odtwarzacza, grania ale nie w CS'a, i do oglądania filmów; często w autobusie,
czy jakimś urzędzie więc nie chce żeby ktoś słyszał czego słucham.
Bardzo bym chciał aby były nie za duże (mój kumpel komicznie wygląda w swoich, które są ogromne).
Co do dźwięku to nie będę słuchał metalu czy bardzo wysokich dźwięków, raczej regge, rock, trochę pop-u ale ogólnie taki chillout.
Chciałbym jedynie żeby grały głośno dosyć, tak abym nie musiał nastawiać na max aby poczuć trochę tą muzykę, i jeszcze aby nie grały zimno, surowo, metalicznie, jak by ktoś żępolił na skrzypcach tylko aby grały ciepło przyjemnie dla ucha, z lekkim basem.
I jeszcze pytanie czy będzie mi ciepło w uszy? np. w zimie na przystanku ;]

Jeszcze dopowiem, że nie potrzebuję mikrofonu, jeżeli w tej cenie nie ma nic to możecie się rozpisać na temat droższych, chciałbym żeby były lekkie i wygodne. ;]

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Piotrek
Napisano
Teraz usystematyzujmy co tak naprawdę chcesz mieć. Czy myslisz o słuchawkach zamkniętych naokółusznych (małżowina wpada w poduszkę), czy raczej mniejszych lżejszych nausznych??? Trochę widzę sprzecznosci w twoim poscie, niby małe, lekkie, ale później pytanie o to ciepło w zimie...

Dobre słuchawki do sprzętu przenosnego to KOSS Porta Pro, zas do typowo domowego użytku CREATIVE Aurvana LIVE!. Tylko kwestia tego co ostatecznie chcesz...
Napisano
Jak już napisałem jestem kompletnie nie w temacie i po prostu opisałem słuchawki moich marzeń, nie wiedząc, że jedna cecha wyklucza drugą.
Myślę o słuchawkach zamkniętych obejmujących całe ucho. Uszy mam małe, tak jak całą głowę. Kupię je z myślą o użytku przenośnym, aczkolwiek podłącze je czasem do laptopa.
Czyli na całe ucho przenośne.
Napisano
Przedmówca Pacio94 dobrze Ci radzi:) jeśli chcesz mniejsze nauszne z którymi można wyjść na miasto kup Koss PortaPro, jeśli chcesz takie w których "ucho Ci się schowa" icon_smile.gif weź Creative Aurvana Live:) dźwięk bardzo dobry - nie będziesz żałowaćicon_smile.gif