Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, jestem laikiem w kwestiach audio. Planuje zakup kina domowego do 5 tyś. W tej cenie chcę kupić amplituner, bluray, i zestaw głośników. Mój pokój ma 15m2. Głownie oglądam filmy, muzyki raczej mało słucham. Byłem w salonie Denona i taki zestaw mi zaproponowano.

Amplituner AVR 1911,
Głośniki WHARFEDALE Diamond 10,4 / 10CS / 10.0
odtwarzacz blueray LG BD555 za jakieś promocyjne 400zł bo ich się podobno wszystkie wyprzedały,

Przyznam szczerze, że nie jestem audiofealem icon_wink.gif ale gość w salonie na początku powiedział, że do tak małego pomieszczenia nie ma sensu kupować dużych kolumn podłogowych i że mam zrezygnować z subofera (którego zreszta i tak nie miałbym gdzie wcisnąć). Ale gdy powiedziałem że do mój pokój jest wykończony w drzewie i nie wyobrażam sobie ustawienia w nim małych plastikowych głośników na cienkiej nóżce to jednak zaproponował mi powyższy zestaw. Dajcie mi jakąś rade. Czy w takim pokoju mogą stać głośniki podłogowe? ( bo wg. sprzedawcy w pierwszej wersji dźwięk będzie odbijał się od ścian).
No i czy dla takiego laika jak ja te głośniki wystarczą w zupełności czy lepiej kupić tylko amplituner denona i jakiś inny zestaw głośników?