Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, mam zamiar zakupic sobie kolumny (dokladnie do komputera) 2.0 Firmy Microlab Solo7c 2.0 110 RMS, wydam na nie ok 550zł, i teraz pytanie czy dobry wybor głosników ?, czy tez nie sa warte tych pieniędzy. Jestem teraz posiadaczem Micrlab FC-530, bo tak mi polecili kiedys na forum za 250zł, lecz teraz dla mnie to juz mało. Nie wiem czy to jest roznica ale slucham muzyki techno, dyskotekowej. 2 pytanie jest takie...gdy juz stane sie szczesliwym posiadaczem takich glosnikow to gdzie je ustawic? - na ziemi czy na biurku ?, chodz na podłodze mam troche strach poniewaz bd sie bał ze bd mogl w nie kiedys kopnąc :/ (dołącze wam zdjęcie mojego kąta moze cos wymyslicie). 3 pytanie : głosniki są nowe - jak zrobic zeby je dobrze rozruszac tzw. przepalic ale nie przesadzic?. Co do zdjęcia to myslalem zeby jedna kolumne ustawic zamiast lewego glosnika (patrz zdjecie), a 2 kolumnie w miejsce drukarki. hm?, Wymiary głosników to : 220x325x558. A Oczywiscie nie chce bawic sie w wzmacniacz + kolumny 5 metrowe itp. I z góry przepraszam za błędy. Pozdrawiam.

DSC01446.jpg

Napisano
Moze zrob sobie prostopadlosciany z tektury o ich wymiarach. Wowczas zobaczysz ze biurko dziwnie sie zmniejszylo. A poza tym nie mozna sluchac muzyki "siedzac" na glosniku. Jak Ci zalezy na basach (pewnie o to chodzi) to moze powinienes pomyslec o zestawie 2.1?