Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
mam zestaw kina domowego:
kino domowe taga
i w instrukcji obslugi jest napisane ze subwoofer ma opcje automatycznego wylanczania sie gdy nie otrzyma sygnalu z amplitunera...
amplituner mam Pioneer VSX-519 no i ustawiam na to automatyczne wylanczanie i po okolo 20 min subwoofer sie wylancza lecz gdzy ponownie wlanczam amplituner i puszczam jakas muzyke czy cos to subwoofer juz sie nie uruchamia... i tu moje pytanie co zrobic by sie odpalal jak nalezy ??
Napisano
Witaj!. Z tego co widze niestety nie jest to pierwszy przypadek Sobwooferów Taga lub koda a wiedzą chyba Ci bardziej w temacie ze to przeciez ta sama firma w zasadzie... Mowie nie pierwszy bo sam juz dosiadczyłem juz niestety liczac z tym trzeci taki sam przypadek z tymi subami... Jedyne co możesz zrobic to w amlitunerze ustaw poziom sygnału dla Subwoofera na MAXX!. Pózniej sobie będziesz musiał oczywiście wyregulować suba. Po zwiekszeniu sygnału w amlitunerze sub powinien sie już włączać po "usłyszeniu" sygnału z amplitunera. Jeśli jednak tak nie bedzie to niestety będziesz zmuszony oddac suba na gwarancję. Ja niestety przechodziłem ten przypadek z Subem KODA SW 1000v2 i niestety skonczyło sie na 2 wizytach w serwisie (niestety ba nadal nie dziala prawidłowo gdyż kolega już dał sobie spokój i nie chce mu sie z tym jeździć w tą i z powrotem i włącza go i wyłącza przełącznikiem z tyłu suba) Czuję się troche sam winny za to bo sam mu go doradziłem... Po tych nieciekawych doświadczeniach od pewnego czasu gra u mnie SUB SONY SA-W2500 a miał też grać KODA SW1000v2, lecz SONY wczącza sie już przy bardzo niskim poziomie sygnału i wyłacza max 5 min po jego utracie icon_biggrin.gif. TAK TAK....TO SPRZĘT TEJ JAKŻE NIELUBIANEJ ALE CHYBA TEŻ NIEDOCENIANEJ NADAL FIRMY icon_smile.gif POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZYBKEIGO UPARANIA SIE Z TYM JAKŻE PRZYKRYM PRZYPADKIEM NIEDOPRACOWANIA SPRZĘTU NA SKALE MASOWĄ icon_wink.gif