Skocz do zawartości

PRZESIADKA Z KODA CV52 NA ACOUSTIC ENERGY NEO1 (LEPSZE STEREO???? ) MA SENS????

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie wszytkich !! Zawsze pomagałem w miare mozliwosci (wolny czas) a teraz to ja potrzebuje waszej pomocy i nie ukrywam, że licze na was icon_biggrin.gif:D
Nie owijając dalej.... icon_wink.gif przedstawiam problem: Posiadam od pewnego czasu zestaw kina tj: amplituner SONY STRDG-820, oraz zestaw 5.0 Koda CV52. Oczywiscie jest tez DVD ,subwoofer itd ale nie chodzi tu w tym momencie o kwestie kina lecz odsłuchów stereo. kupiełem cos z czego jestem bardzo zadowolony tj CD SONY XB930 QS. Ze wzgledu na to iż ostatnio troszkę zaczyna mi "czegoś" brakowac w stereo tj. przestrzeni, wiekszej detlicznosci, lepszej bazy stereo, oraz niestety basu który jak juz wiem jest dość słaby z CV52 zamierzam zmienic prznajmiej narazie same fronty z C52 kody na podstawkowe ACoustic Energy Neo 1. Przyznam ze kiedys sluchałem poprzedniej konstrukcji AE EVO 1 i zrobiła na mnie niesamowite wrazenie wspanialej detslicznosci,dynamiki swietnej przestrzeni i kapitalnengo basu jak na podstawki icon_smile.gif Obawy jakie mam to niestety amplituner: czy aby STR-DG820 to nie jest zbyt mało jak na AE ??? To chyba dosc powazne monitorki ......a chciałbym wreszcie posłuchać i usłyszec jak gra mój nowy CDik Sonego:D Pytanie tylko czy taka zamiana kolumn przyniesie jakiekolwiek pozytywne róznice czy jednak bedzie trzeba rozgladac sie tez za wzmacniaczem do nich od razu ???? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz icon_smile.gif