mexx30 Napisano 17 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2010 jestem tu nowy, to moj pierwszy wpis wiec Witam Szanownych Forumowiczow!Jestem na etapie kompletowania zestawu do pokoju, w ktorym pracuje na komputerze. Oczywiscie zrodlem bedzie komputer i podpiety pod niego Dac Nuforce Icon HDP. Poniewaz w salonie slucham muzyki na zestawie segmentowym audio+kolumny, pomyslalem ze nie bede bawil sie w zadne monitory aktywne, tylko podepne pod Dac-a wzmacniacz + kolumny ( monitory, pokoj ma ok.9mkw ). Budzet na ten cel...ok.2500zl. Slucham rocka progresywnego, metal, klasyka i blues, tak wiec rozbieznosc dosyc duza. Zastanawialem sie nad monitorami Dali Ikon 2, AudioPhysic Yara lub Monitor Audio M2. Jaki wzmacniacz? Jeszcze nie wiem...ale napewno cos niskobudzetowego...nie chce ladowac kasy w zestaw tzw. komputerowy. Moze jakis CA z niskiej polki, Yamaha, Rotel... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 18 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2010 Monitor Audio, ale BX2 , do tego jakiś używany Marantz PM 7000/7200/68/75/78/8000/8200. Fajne zestawienie , w miarę neutralne i melodyjne M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts