Basildon Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Witam.Szukając różnych amplitunerów natknąłem się na dośc powszechny obecnie problem, jakim jest przesyłanie dźwięku przez HDMI w amplitunerach, by uzyskać TRUE HD. Nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi, a że jestem na kupnie budżetowego ampka, może mnie to dotyczyć. W obecnej chwili skłaniam się ku Sony STR DH510. Nie jest to jakiś wielki problem, gdyż jest sporo innych rodzajów podłączeń, ale skoro już decyduję się na nowy amplituner, który jest wyposażony w HDMI, to chciałbym je wykorzystać, gdyż są po prostu wygodne. Dlatego zainteresowała mnie ta sprawa, a że nie mam pojęcia o co chodzi, więc pytam. Wyczytałem, że niektóre amplitunery owszem, można podłączyc przez hdmi, dźwięk będzie, ale nie pójdzie na głośniki, czy na tv... Jak widać gdzieś mi dzwoni. Jeśli mógłby ktoś wyjasnic tę kwestię w sposób przystępny dla laika, byłbym wdzięczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts