jac now Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2011 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, od niedawna także posiadaczem KD i niestety nie mogę się nazwać zaawansowanym użytkownikiem systemów audio .Chciałbym Was prosić o pomoc w ustaleniu właściwego sposobu połączeń. Mam Amplituner KD do którego podłączone są: dekoder N, konsola Xbox, odtwarzacz CD oraz od czasu do czasu notebook, z którego oglądam filmy na DVD lub divx. Amplituner na wyjściu ma poza zestawem głośnikowym 5.0 także TV LCD po HDMI. Jak polecalibyście optymalnie podłączyć projektor, który znajduje się na przeciwległej ścianie? Dotychczas podpinałem laptopa do projektora ale wtedy mając jedyne HDMI z laptopa zajęte mogę wyprowadzić dźwięk tylko po jacku stereo . Natomiast gdy podłączę laptopa przez HDMI do amplitunera, obraz mogę oglądać tylko na TV . Czy czeka mnie zakup jakiegoś rozdzielacza HDMI?Nie mogę tez rozgryźć dlaczego mój AVR1910 w trybie stand-by nie przepuszcza z dekodera N po HDMI dźwięku? Przepuszcza tylko obraz. Rozwiązałem to tymczasowo podłączając dodatkowy kabelek analogowy bezpośrednio miedzy dekoderem a TV (chinch-jack stereo)...Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jac now Napisano 12 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2011 cześć,czy naprawdę nikt na forum nie uzywa denona AVR1910 ani nie ma instalacji z projektorem i tv..? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts