tiamat Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 lutego 2011 WitamJako całkiem nowy w temacie "audio" przymierzam się do zakupu moejgo pierwszego stereo. Poczytałem trochę w necie i na tym forum i zebranych informacji układa mi się następujący sprzęt:Aplituner HK 3490CD HK 980Kolumny Paradigm Monitor 9v6 bądź Monitor Audio Bronze BX6Pokój 22,5m2 -> 4,5m x 5mUmeblowanie standardowego pokoju - na jednej ścianie regał z ksiązkami, naroznik, stolik, jakaś szafka, kilka obrazów na ścianachMuzyka: najczęściej: ciężki metal, trash, hard rock, rock, rzadziej: pop, muzyka poważna (organowa lub symfoniczna) nie gustuję w: disco/techno/trance/jazz/blues/opery/operetkiPrzedział cenowy - wyznacza wybrany sprzęt powyżej, może być ciut więcej bądź mniej, ale poniewaz jest to pierwsze podejście, nie chcę przesadzać z kasą.Prośba o opinię o takim wyborze bądź sugestie co do odsłuchu, ponieważ rynek jest tak bogaty, że niestety nie da się odsłuchac wszystkiego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 lutego 2011 zakładasz po dwa te same tematy, na przyszłość - jeden wystarczy! zamykam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts