kalkin Napisano 22 lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 lutego 2011 Witam wszystkichJak ustawić kolumny stereo chodzi mi o kątem ich skręcenia do środka w przypadku gdy nie mam jednego fotelu odsłuchowego a dwa usytuowane obok siebie?To że kolumny muszą być odsuniętę jak najdalej się da od tyłu i boków ścian to wiem.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 22 lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 lutego 2011 "Kont"? jakich kont? w banku?Nie ma jednej słusznej prawdy o stawianiu kolumn pod kątem. Moje Dali, zgodnie z zaleceniami producenta, stoją równolegle do siebie. Kiedy je ustawiałem pod różnymi kątami, grały gorzej.Ja widzę dwie możliwości:1. jeden z tych foteli stoi w złotym punkcie (czy jak go tam nazwać), a drugi troszkę z boku. Wtedy słychać idealnie w jednym fotelu, a z drugiego troszkę gorzej.2. oba fotele stawiasz po obu stronach osi symetrii pomiędzy kolumnami.Nie wyobrażam sobie stawiania foteli równolegle obok siebie (jak w poczekalni), bo to idiotycznie wygląda.Jejku. Musisz poeksperymentować. Po przemeblowaniu pokoju w moim mieszkaniu wzajemne ustawienie kolumn, kanapki i dwóch foteli zajęło mi może jeden dzień, wliczając w to negocjacje z dyrekcją Przestawiaj i przekręcaj kolumny i fotele, aż będzie grało tak, jak Ci się najbardziej podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalkin Napisano 22 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2011 Cytat "Kont"? jakich kont? w banku?Nie ma jednej słusznej prawdy o stawianiu kolumn pod kątem. Moje Dali, zgodnie z zaleceniami producenta, stoją równolegle do siebie. Kiedy je ustawiałem pod różnymi kątami, grały gorzej.Ja widzę dwie możliwości:1. jeden z tych foteli stoi w złotym punkcie (czy jak go tam nazwać), a drugi troszkę z boku. Wtedy słychać idealnie w jednym fotelu, a z drugiego troszkę gorzej.2. oba fotele stawiasz po obu stronach osi symetrii pomiędzy kolumnami.Nie wyobrażam sobie stawiania foteli równolegle obok siebie (jak w poczekalni), bo to idiotycznie wygląda.Jejku. Musisz poeksperymentować. Po przemeblowaniu pokoju w moim mieszkaniu wzajemne ustawienie kolumn, kanapki i dwóch foteli zajęło mi może jeden dzień, wliczając w to negocjacje z dyrekcją Przestawiaj i przekręcaj kolumny i fotele, aż będzie grało tak, jak Ci się najbardziej podoba. No właśnie tak ma ustawione fotele (jak w poczekalni) i jak tak sobie to wyobrażam bo oprócz słuchania oglądam również tv. Dla uproszczenia dwa fotele są przysuniete do ściany jeden obok drugiego i są na wprost tv w ten sposób, że stykające się podłokietniki lewy i prawy są dokładnie w centrum tv, który wisi na ścianie na przeciw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 22 lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 lutego 2011 No to masz przypadek 2.Jeśli fotele stoją tuż obok siebie, to kolumny ustawiaj tak, jakby pod ścianą stała kanapka albo jeden fotel. Ja sobie wyobrażałem, że te fotele są w jakiejś odległości od siebie.Tak czy inaczej - poeksperymentuj - uszy same Ci powiedzą, kiedy będzie dobrze.[EDIT]Stawianie foteli pod samą ścianą nie ejst dobrym pomysłem, bo mając głowę pod samą ścianą gorzej słychać muzykę. Odsuń te fotele trochę od ściany, w miarę możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts