Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Ostatnio kupiłem sobie wzmacniacz yamaha a-520 i kolumny infinity rs-3000. Zostało mi już tylko załatwienie dobrego źródła. Początkowo myślałem o kupnie jakiegoś używanego CD za max 200zł. Lecz teraz po krótkim namyśleniu się (bo stereo te ma być podłączone tez do kompa - ale głownie służyć do muzyki) ogarnołem ze zakup dźwiękowej nie byłby głupim pomysłem. Tu pojawia się mój dylemat: CD czy dźwiękowa? (na dźwiękową mogę przeznaczyć trochę więcej kasy bo ma to większe zastosowanie). Kompa mam dobrego, (i3 540 @ 4,15GHz, 4GB ramu jeśli wam potrzebne te informacje). Jeśli dźwiękowa okaże się być bardziej sensowna to jest pewien problem. Moja mobo nie ma gniazda pci, tylko te pci-e x1 (te takie krotkie) i pci-e x8 (z 2 karty graficznej, ale nie zamierzam robić żadnego SLI, więc będzie wolne).

Tak więc co byście proponowali? I jeszcze jakiś dobry kabel do połączenia wymaka z kompem? icon_smile.gif

EDIT:

Problem rozwiązany - kupiłem odtwarzacz CD.