Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.

Od dłuższego czasu używam kabli głośnikowych Linn K10. Nie bardzo mam środki na poszukiwania nowych a obecne nie wydają się złe. Nie mam jednak możliwości porównania ich do czegoś innego. Dostałem ostatnio kilka metrów kabli Gale Linea 4.2 (do Bi-wiringu) chciałem się dowiedzieć czegoś na ich temat ale internet milczy kompletnie. Jakby w ogóle nie istniały. Wyglądają na dość leciwe i składają się z 12 jednakowych przewodów o średnicy 1mm w przeźroczystej plastikowej taśmie. Dwa na wysokie tony i 4 na bas. Oznaczenia strzałkami na taśmie wskazują, że są to kable kierunkowe. Czy jest ktoś kto używał ww i jest w stanie coś o nich powiedzieć? Jeżeli udało się komuś zdobyć jakieś materiały na ich temat to też będę zobowiązany.

Pozdrawiam,
MadMack

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Jestes pewien ze to sa kable glosnikowe? Przeciez przewodow z grubej miedzi uzywa sie tylko do pradu w scianach. Latwo go zlamac i przerwac pod wplywem wszelkiego wyginania i ruszania. Kable powinny byc w formie linki, drobniutkich drucikow w sporej liczbie.