Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jest to mój pierwszy temat na tym forum (co nie znaczy że nie czytałem innych tematów icon_razz.gif )wobec czego na wstępie chciałem napisać WTAJCIE icon_smile.gif

Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego zestawu kina domowego 5.0. Budżet jak chce przeznaczyć na ten cel to 4500 zł. Z tym ze w pierwszej kolejności kupie amplituner plus fronty (czyli stereo icon_wink.gif ) a po kilku miesiącach dokopię resztę. Zestaw ma być 5.0 ponieważ nie będę miał gdzie umieścić suba.
Pomieszczenie w którym będzie wykorzystywane kino ma ok 18m2 (prostokąt). Minusem pomieszczenia jest fakt, iż od strony jednej kolumny frontowej jest wejście do przedpokoju a od strony kolumny tylnej jest wejście do kuchni.
Sprzęt będzie wykorzystywany w 60% do filmów, 20% do gier na PS3 oraz 20% do muzyki (nie mam specjalnych upodobań muzycznych).

Budżet, który chce przeznaczyć na całość to ko 4500 zł. Tak jak pisałem chciałbym w pierwszej kolejności kopić fronty, myślę ze 1700 zł będzie ok plus amplituner do max 2000 zł.

W pierwszej propozycji rozpatrywałem głośniki Jamo s 606, ale ze względu na umieszczony z boku głośnik niskotonowy zrezygnowałem z nich ponieważ prawdopodobnie dźwięk "wpadałby do przedpokoju".

Drugą propozycją był zestaw:
- Harman Kardon 255 + JBL e80
Natomiast po przeczytaniu opinii o wątpliwej jakości brzmienia JBL e80 postanowiłem się przymierzyć do takiego zestawu:

- Harman Kardon 255 + Q Acoustic 1050.
Mam jeden problem ponieważ w Łodzi żaden sklep nie ma tych głośników (bynajmniej nie udało mi się takiego znaleźć), żeby odsłuchać te głośniki.

oraz

- Harman Kardon 255 + Dali Concept 6
Wobec tego mam do was prośbę który z w/w zestawów będzie lepszy do pokoju 18m2, ze wspomnianymi mankamentami i do w/w zastosowań, będzie ok?
Będę wdzięczny za opinie i sugestie oraz nowe propozycje.

Pozdrawiam