dewey Napisano 13 listopada 2011 Napisano 13 listopada 2011 Zastanawiam się nad zakupem głośników komputerowych Logitech Z-5500 THX. Z tego co zauważyłem posiadają one wyjście optyczne. W związku z tym mam pytanie. Czy to oznacza, że będę je mógł podłączyć kablem optycznym z amplitunerem, który z kolei łączę z dowolnym odtwarzaczem multimedialnym podpiętym pod TV i w ten sposób mogę cieszyć się namiastką kina domowego? Czy takie podłączenie jest możliwe? Pytam bo np. w moich obecnych głośnikach logitech x-530 takiego połączenia nie zrobię, są to typowe głośniki komputerowe, a jak sprawa się ma z tymi Z-5500? I drugie pytanie. Zaużmy, że odpinam amplituner i podłączam je bezpośrednio pod kartę dźwiękową w kompie (ASUS Xonar D1), która nie posiada dekodera DTS, to czy będę mógł cieszyć się tym formatem dźwiękowym dzięki wbudowanemu dekoderowi DTS w głośnikach? To jest pełnoprawne dekodowanie tak jak np. w ampliturze? Odpisz, cytując
Recommended Posts