Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.
Na początku chciałbym się przedstawić, Kamil miło mi Was wszytich powitaćicon_wink.gif.

Otóż do tej pory posiadalem słuchawki jak w tytule, uwazałem je za na prawde bardzo dobre, ale uszkodziłem je mechanicznie i po nich kupiłem Sennheiser HD202 i aż żal mi cokoliwek na ich temat mówić.

Więc proszę Was o radę jakie nowe sluchawki kupić cechy to:
- nauszne(lubie duże słuchawki)
- najlepiej zamknięte
- do muzyki trance, od czasu do czasu HH i Pop
- podłączone do Laptopa na realteku(od czasu do czasu do MP3/4 playera którego mam zamiar kupić i też prosze o poradę)
- cena około 200zł(no chyba że będzie coś znacznei lepszego za cenę np 300zł itd)
- AHA I SŁUCHAWKI MAJĄ BYĆ GŁOŚNE icon_smile.gif

aha nie chcę już eh150 bo chcę spróbować czegoś innego:)

Moje typy to:
- Koss Porta Pro(ale obawiam się że wypadną słabiej niż eh 150)
- Pioneer SE-MJ21 SEMJ21
- Akg k514
- Akg k44
- Akg k520
- Pioneer SE390(mój faworyt)
-Monster Beats DETOX
czekam też na propozycje Denon i Audio-Technika icon_smile.gif

Pozdrawiam serdecznie
Napisano
Sorry że tak szukam trochę dziury w całym ale po prostu za bardzo nie mam przekonania do Creativa bo ta firma robi wszytko i nic jak dla mnie;) a Reloop'y kojarzą mi sie z tymi ich tańszymi modelami icon_wink.gif.
Ale chyba skuszę się na te Reloopy co polecileś, Akg albo Stantony bo innej alternatywy nie widzę w tej cenie;).

Dopytuje tak bo często słyszę... "w tym przedziale cenowym (do ok 200zł) nie znajdziesz dużych różnic" a jednak moim zdaniem pomiędzy HD201 a EH150 jest przepaść.

Dziękuję za sugestię
Napisano
Witam po osłuchaniu i oglądnięciu CAL i Staton DJ Pro 2000 zdecydowaalem się na Statona icon_smile.gif faktem jest że Creative miały mocniejszy bas, ale jak dla mnie i (sprzedawcy, który jest DJ) grały ciszej i jednak mniej czysto od Statonów, poza tym moim zdaniem jakoś wykonania była niższa(zwłaszcza te "chromowane" plasticzki, cienki kabel itp.).
A CAL zrobiły mimo wszytko na mnie pozytywne wrażenie.

Pozdrawiam i dziękuje jeszcze raz za sugestie
Kamil
Napisano
Dokładnie- co kto lubi. Na mnie CAL nie zrobiły jakiegoś większego wrażenia za to Stantony tak. Dla mnie mniej czysto, dla DJ w sklepie również CAL kosztowały 230zł a Stantony 244zł więc wątpię żeby zależało mu na "naciągnieciu mnie".
Sam mówiłeś że nie osłuchiwałeś Stantonów więc skąd zdziwenie że grały mniej czysto:)?
Napisano
Być moze ale opierasz się tylko na przypuszczeniach a ja na faktach bo obie osłuchałem i mialem w ręku... gdybym ja opierał się dalej na przypuszczeniach to CAL byłyby dla mnie ciągle TYLKO Creativem, czyli niczym godnym uwagi a tak nie jest. Dla mnie wypadły słabiej i tyle, tak jak mówilem dla mnie gorzej wykonane z zewnątrz, płytszy dźwięk(co nie znaczy ze zły) bardziej podbity bas niż w Stantonach, ale we wszytkim innym im ustępowały(wykonanie, jakość dźwięku, glośność, możliwości i zdecydowanie komfort noszenia- to akurat kwestia indywidualna)