Notils Napisano 3 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2011 WitamNie wiem czym różni się DAC od normalnej karty dźwiękowej. Czytałem różne wyjaśnienia, ale były dla mnie nie zrozumiałe. Chciałbym żeby ktoś wytłumaczył mi w prosty sposób jakie są różnice.Czy mogę używać DAC jeśli w komputerze nie mam karty dźwiękowej?Czy dźwięk z gier, odtwarzanych mp3 itp. będzie odtwarzany jeśli do komputera podłączony będzie tylko DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabularasaAUDIO Napisano 8 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2011 Przede wszystkim przy dzisiejszej pojemności dysków radzę przejść na format bezstratny i dać sobie spokój z MP3.Nie wiem jak w przypadku MP3, ale w formatach bezstratnych różnica w dźwięku jest ogromna. Różnice, tłumacząc w prosty sposób, np. trąbka u Chris'a Botti brzmi zupełnie inaczej, tak jakbym usłyszał zupełnie inny instrument Używając DAC'a, przynajmniej takiego jakiego ja używam (Music Streamer II), nie jest potrzebna karta dźwiękowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts