cubus85 #1 Napisano 11 grudnia 2011 witam, jestem nowy na forum, i do razu przepraszam jesli temat juz byl, czy to moze nie to miejsce.mam pytanie, chce kupic amplituner onkyo nr809 lub inny w tej klasie jesli macie lepsze modele wlasnie prosze o podpowiedzi. ale to nie wszystko poniewaz amplituner to i glosniki narazie fronty, i wlasnie tu pytanie jakie polecacie do danego amplitunera w tym przypadku onkyo, jesli inne polaczenia uwazacie za lepsze to prosze. moim pomyslem jest wybor onkyo i... B&W 684 lub KLIPSCH RF-62 II lub KEF Q500 i prosze proponujcie cos w tym przedziale cenowym. Jak wspomnialem to poczatek kina pozniej bedzie reszta. Beda sie nadawac do stereo i do kina?? slucham roznej muzyki od rocka przez elektronike po jazz. chcialbym uzyskac cieple pelne brzmienie prosze o pomoc... dzieki Kuba ps. i kabelki QED?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radi73 #2 Napisano 11 grudnia 2011 Odpowiem troszkę lakonicznie: bardzo dobrze kombinujesz, pozostaje tylko posłuchać Twoich zestawień i wybrać to, co najbardziej Tobie odpowiada Ale do ,,pieca" z amplitunerami +/- 4000 zł, dorzuciłbym koniecznie:PIONEER VSX-2021-K, YAMAHA RX-A1010, MARANTZ SR6006, DENON AVR-3312, oczywiście Twój typ też jest ok!!! Zacząłbym w ogóle poszukiwania właśnie od ,,serca zestawu"! W dokonaniu wyboru najlepszego, powinny Ci pomóc odsłuchy na Twoich płytach (wszystkie modele są nowościami i tu sam musisz sobie poradzić, choć mój typ to YAMAHA). Dopiero po tym szukałbym, oczywiście ciągle na bazie odsłuchów, odpowiednich kolumn. Jak masz jakiś niezależny sklep audio-video to problem wydaje się być znikomy. Super byłoby odsłuchiwać wszystko u siebie w domu, ale może być różnie... Do poszukiwań odpowiednich kolumn, koniecznie wrzuć coś z DALI...P.S. A co ze źródlem...??? QED jest super , ale te najwyższe modele: SYGNATURE, REFERENCE, GENESIS - jednak kablami zajmij się na końcu... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach