wilk-szczecin Napisano 19 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2011 Witam Wszystkich.Od wczoraj jestem posiadaczem tego właśnie że zestawu. Czytając instrukcje natknąłem się na informacje żeby podłączyć głośniki Surround tylne potrzebuje dodatkowy wzmacniacza. Sam amplituner pozwala na podłączenie głośników przednich (lewego i prawego). Głośnika centralnego i głośników bocznych, nie wiem czy te boczne nie mogą robić za tylne. http://www.pioneer.eu/eur/products/22/98/4...-421/index.htmlBardzo proszę o pomoc i informacje czy potrzebuje tego dodatkowego wzmacniacza czy nie jest on konieczny i głośniki tylne powinienem podłączyć bezpośrednio do amplitunera.Z góry dziękuje za pomoc w rozjaśnieniu tego tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 19 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2011 Nie stresuj się Twój wzmacniacz realizuje klasyczny system 5.1!!! dopiero jak kiedyś zapragniesz 7.1 - będziesz potrzebował tego zewnętrznego wzmacniacza, do napędzenia dodatkowych 2 tylnych kanałów SURROUND BACKNa zamieszczonym rysunku te zielone kolumienki.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk-szczecin Napisano 19 grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2011 (edytowany) Wielkie dzięki za pomoc !Mam jeszcze tylko jedno pytanie (które może wydać się banalne). Czy te głośniki które na rysunku są ustawione po bokach mogę ustawić z tyłu? Oczywiście w konfiguracji 5.1. Edytowano 19 grudnia 2011 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 19 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2011 Można..., choć ich rozstaw nie powinien być mniejszy niż głośników frontowych L, R. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts