maxiak1 Napisano 24 grudnia 2011 Napisano 24 grudnia 2011 witam! mam wzmacniacz lampowy manta v5 i chcę poprawić jego brzmienie tuningując go mam w planach wymianę okablowania wew., wymianę wejść RCA i wymianę kondensatorów na jakieś lepsze. i może jeszcze wymianę traf (głośnikowych i sieciowego) siedzą w tym wzmacniaczu kondensatory: 2 sztuki 100uF/400 V 2 sztuki 220uf/400 V 2 sztuki 470uF/ 35 V 4 sztuki 22 uF/400 V 2 sztuki 10 uF/450 V 2 sztuki 470uF/ 25 V i tu pojawia się moje pytanie: jakiej firmy kondy tam włożyć lub czy można tam dać kondy o innych parametrach?? jeśli tak to o jakich?? poza tym jakie dać trafa głośnikowe i jakie sieciowe?? jakie rezystory sygnałowe, jakie diody?od razu mówię że szukam materiałów w dobrej półki ale też ogólnodostępnych, lub jeśli już macie jakieś specjalistyczne na myśli to prosiłbym o podanie linków do tych części (gdzie je dostać)bardzo proszę o pomoc w tej sprawie pozdrawiam Odpisz, cytując
Savage Napisano 30 grudnia 2011 Napisano 30 grudnia 2011 (edytowany) Temat wałkowany i już przerobiony nie ma sensu wyważać otwartych drzwi i go ponownie tu opisywać.W tym linku odnajdziesz odpowiedzi na swoje pytania :http://www.audiostereo.pl/tuning-manty-v5_44335.htmlPole do popisu masz szerokie. Powodzenia Edytowano 8 stycznia 2012 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując
maxiak1 Napisano 3 stycznia 2012 Autor Napisano 3 stycznia 2012 (edytowany) tylko problem jest taki, że na tym forum nie uzyskałem żadnych odpowiedzi a wyczerpujących odpowiedzi we wcześniejszych wpisach nie ma. notabene tam mi powiedzieli że tuning tego wzmaka nie ma sensu, a ty mi mówisz, że mam duże pole do popisu Edytowano 8 stycznia 2012 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując
Recommended Posts