Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam! mam wzmacniacz lampowy manta v5 i chcę poprawić jego brzmienie tuningując go mam w planach wymianę okablowania wew., wymianę wejść RCA i wymianę kondensatorów na jakieś lepsze. i może jeszcze wymianę traf (głośnikowych i sieciowego) siedzą w tym wzmacniaczu kondensatory: 2 sztuki 100uF/400 V 2 sztuki 220uf/400 V 2 sztuki 470uF/ 35 V 4 sztuki 22 uF/400 V 2 sztuki 10 uF/450 V 2 sztuki 470uF/ 25 V i tu pojawia się moje pytanie: jakiej firmy kondy tam włożyć lub czy można tam dać kondy o innych parametrach?? jeśli tak to o jakich?? poza tym jakie dać trafa głośnikowe i jakie sieciowe?? jakie rezystory sygnałowe, jakie diody?
od razu mówię że szukam materiałów w dobrej półki ale też ogólnodostępnych, lub jeśli już macie jakieś specjalistyczne na myśli to prosiłbym o podanie linków do tych części (gdzie je dostać)
bardzo proszę o pomoc w tej sprawie
pozdrawiam
Napisano (edytowany)
tylko problem jest taki, że na tym forum nie uzyskałem żadnych odpowiedzi a wyczerpujących odpowiedzi we wcześniejszych wpisach nie ma. notabene tam mi powiedzieli że tuning tego wzmaka nie ma sensu, a ty mi mówisz, że mam duże pole do popisu Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości...