ErrorDTe Napisano 7 stycznia 2012 Napisano 7 stycznia 2012 Witam serdecznieMam 2 problemy ze swoim wzmacniaczem (Marantz PM-64):1. Czasami jedna kolumna zaczyna znacznie głośniej grać, muszę wtedy stuknąć w potencjometr wzmacniacza żeby się uspokoiło. Nie jest to bardzo dokuczliwe ale boję się że jeśli puszcze coś głośno to wzmacniacz mi to jeszcze pogłośni i dojdzie do katastrofy. 2. Niedawno spaliłem swoje niskotonowe i średniotonowe w magnatach soundforce 1200, dowiedziałem się dlaczego i już tego błędu nie popełnię ale dostałem stx 20-80-8 i postanowiłem że zobaczę jak sprawdzą się na miejscu starych głośników magnata (śreniotonowe są dalej zamontowane ale siłą rzeczy nie działają) i tu jest następny problem bo przy wskazówce ustawionej na godzinie 9:30 zaczyna już czuć swąd spalenizny z tych stx-ów. Nie ma przesterów a głośniki nie latają jak szalone. Pragnę zaznaczyć że w tych kolumnach nie było i nie ma żadnych zwrotnic. Dodam że do kanałów B ( chodzi mi o drugą parę) podłączyłem jakieś vk o mocy 40W i nic im nie jest przy godzinie 11. To już poważniejszy problem.Nie wiem czy te 2 punkty mają wspólną przyczynę, natomiast bardzo proszę o poradę co jest przyczyną tych kłopotów. Mam nadzieję że napisałem w miarę jasno o co mi chodzi.Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts