Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jestem nowym użytkownikiem forum, zatem witam wszystkich i na początek ciężki temat który mnie meczy już od pól roku conajmniej. Mianowicie posiadam telewizor plazmowy Panasonica 55 cali, playstation 3 , dekoder HD Cyfry + no i do tego całkiem fajne ale dość stare kino domowe Panasonic SC-HT 885. Jest to dość fajne kino jednak ma chyba z 8 lat i niestety nie ma wejścia HDMI ani wtyku cyfrowego na dźwięk, a co za tym idzie jedyny dźwięk 5.1 jaki mogę uzyskać to z odtwarzania płyt DVD.
Co bym chciał osiągnąć?:
- możliwość odtwarzania dzwieku 5.1 podczas :
- gry na Playstation 3
- odtwarzania filmów w tym formacie z cyfry +
- oraz możliwość odtwarzania filmów BR z pendrive

Myślałem juz o ewentualnym dokupieniu jakiegoś urządzenia z odpowiednimi wtykami, jednak nie wiem czy to się uda ewentualnie chciałem wykorzystać kolumny i subwofer , ale tez nie wiem czy to możliwe bo jest on podłączony kablem z odtwarzaczem a głośniki z subwuferem na styki tylko. Ostatnia opcja to zakup nowego kina (max 2 tys zł) które odpowiadałoby moim potrzebom. Bardzo proszę o poradę co z tym wszystkim zrobić lub jakie kino kupic . Pozdrawiam i baaaardzo proszę o pomoc