Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Wpadły mi w ręce pary głośników GDN 20/40 i GDWK 9/80. Są w bardzo dobrym stanie, znalazłem też skrzynie w które można je wbudować.
Moje pytanie dotyczy zwrotnic, takowych nie posiadam. Możecie mi podpowiedzieć jakie powinny być do takiego zestawu głośników ?
Może można gdzieś je dostać, lub zbudować samemu, niestety moja wiedza jest tu niewystarczająca. Proszę o pomoc.
Dziękuję i Pozdrawiam.
Napisano
Witam
Dzięki za link, faktycznie jest alternatywa. Czytałem, że podobno w takich kolumnach Tonsil nie stosował zwrotnic a jedynie kondensator i dawało radę.
Miałem kiedyś podobne, rozkręcałem je przy wymianie zawieszenia i też tak mi się zdaje na ile pamiętam, że zwrotnicy nie było. Pomyślałem jednak, że może warto ją zastosować, może lepiej zagrają. Faktycznie skontaktuję się z tym człowiekiem.
Pozdrawiam.
Napisano
Wiesz ja Ci powiem tak, zawsze można praktycznie zastosować "zwrotnie" pod postacią kondensatora, ale moim zdaniem jest to tandetne dość icon_biggrin.gif

Co do tego faceta, co robi te zwrotnice, tak się przyjrzałem jego wykonaniu i wygląda na dość ładnie zrobione, schludnie. Mi się podoba przynajmniej. Ciesze się, że mogłem chociaż trochę pomóc icon_smile.gif
Napisano
No właśnie, też myśle podobnie. Te głośniki to nic specjalnego, ale jak znalazłem to taki sentyment... A może coś od siebie dodam i zagrają jak nigdy wcześniej icon_smile.gif
Dzięki za zainteresowanie. Jak coś wymyśle z tym facetem od ,,zwrotki,, to podzielę się wrazeniami.
Dzięki i Pozdrawiam
  • 1 year later...
Napisano
Miałem kiedyś podobne, rozkręcałem je przy wymianie zawieszenia i też tak mi się zdaje na ile pamiętam, że zwrotnicy nie było. Pomyślałem jednak, że może warto ją zastosować, może lepiej zagrają. Faktycznie skontaktuję się z tym człowiekiem. ??
Napisano
Szkoda kasy, chciałem się pobawić, tak z ciekawości. Odpuściłem temat, z takimi głośnikami nie warto.
Ale mam je nadal, gdzieś w graciarni obecnie icon_biggrin.gif . Zostawię sobie na pamiątkę. To były moje pierwsze kolumny.
Dlaczego pytasz ?