Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Planuje zbudować w przyszłości kolumny,a na początek jedną kolumnę ze starych głośników i zwrotnicy.Dziś podłączyłem 200w max basowy i 70w jakiś mały 2-drożny do zwrotnicy pierwszy raz to robię.Basowy głośnik włożyłem do szuflady tak tylko żeby zobaczyć jak to gra, basy są w miarę dobre a tony wysokie bardziej mi się podobają niż w mich kolumnach m-audio hts700.Jak to wstawie w kolumne powinno być jeszcze lepiej szkoda tylko że mam po jednym głośniku.Nie wiem jak się podłącza głośniki do zwrotnicy żeby nie spalić amplitunera.
Napisano
Cytat

Dziś podłączyłem 200w max basowy i 70w jakiś mały 2-drożny do zwrotnicy pierwszy raz to robię.

To znaczy podłączyłeś głośnik niskotonowy 200W i 70W co dwudrożne? głośnik czy inną kolumnę dwudrożną (ze zwrotnicą w środku) do zwrotnicy (jakiej?)
Lata temu mój kolega nocował u swojej dziewczyny. Nic nie wiedział "na temat", coś tam może słyszał, ale nie czytał, nie dowiedział się od bardziej doświadczonych. I... włożył tylko o parę centymetrów nie w tę stronę gdzie trzeba. Niestety miłość nie przetrwała tej próby.
Coś mi się wydaje, że u Ciebie ma miejsce bardzo podobna sytuacja.
Ale kto wie, co w Tobie drzemie. Tesla też uchodził za dziwaka a to był geniusz!
Napisano
Podłączyłem jako basowy 200W max jest napisane on jest 3drożny ale te 2 sopraniki odłączyłem.A 70W już inny dwódrożny i podłączyłem go jako wysokotonowy pod zwrotnice.

DSC01446.jpg

Ponieważ nie znam się na budowie kolumn ,będę chciał skorzystać z gotowego projektu jeśli taki znajdę i proszę o jakieś linki .
A tą kolumnę bedę robił na probę już teraz nie gra gorzej niż firmowe kolumny m-audio.