pawelend Napisano 31 sierpnia 2012 Napisano 31 sierpnia 2012 Witam!Planuje zbudować w przyszłości kolumny,a na początek jedną kolumnę ze starych głośników i zwrotnicy.Dziś podłączyłem 200w max basowy i 70w jakiś mały 2-drożny do zwrotnicy pierwszy raz to robię.Basowy głośnik włożyłem do szuflady tak tylko żeby zobaczyć jak to gra, basy są w miarę dobre a tony wysokie bardziej mi się podobają niż w mich kolumnach m-audio hts700.Jak to wstawie w kolumne powinno być jeszcze lepiej szkoda tylko że mam po jednym głośniku.Nie wiem jak się podłącza głośniki do zwrotnicy żeby nie spalić amplitunera. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 31 sierpnia 2012 Napisano 31 sierpnia 2012 polecam forum typowe z DIY Audio. Odpisz, cytując
Angel Napisano 31 sierpnia 2012 Napisano 31 sierpnia 2012 Cytat Dziś podłączyłem 200w max basowy i 70w jakiś mały 2-drożny do zwrotnicy pierwszy raz to robię. To znaczy podłączyłeś głośnik niskotonowy 200W i 70W co dwudrożne? głośnik czy inną kolumnę dwudrożną (ze zwrotnicą w środku) do zwrotnicy (jakiej?) Lata temu mój kolega nocował u swojej dziewczyny. Nic nie wiedział "na temat", coś tam może słyszał, ale nie czytał, nie dowiedział się od bardziej doświadczonych. I... włożył tylko o parę centymetrów nie w tę stronę gdzie trzeba. Niestety miłość nie przetrwała tej próby. Coś mi się wydaje, że u Ciebie ma miejsce bardzo podobna sytuacja. Ale kto wie, co w Tobie drzemie. Tesla też uchodził za dziwaka a to był geniusz! Odpisz, cytując
pawelend Napisano 31 sierpnia 2012 Autor Napisano 31 sierpnia 2012 Podłączyłem jako basowy 200W max jest napisane on jest 3drożny ale te 2 sopraniki odłączyłem.A 70W już inny dwódrożny i podłączyłem go jako wysokotonowy pod zwrotnice. Ponieważ nie znam się na budowie kolumn ,będę chciał skorzystać z gotowego projektu jeśli taki znajdę i proszę o jakieś linki .A tą kolumnę bedę robił na probę już teraz nie gra gorzej niż firmowe kolumny m-audio. Odpisz, cytując
Recommended Posts