wireessence Napisano 19 września 2012 Udostępnij Napisano 19 września 2012 heh CALe i krystaliczna góra myślę że CALe nie mają startu do tych słuchawek które wymieniłem. Pamiętaj że recenzje słuchawek za 100-200zł piszą często osoby które nie miały czegoś lepszego na uszach.Szkoda że nie zainteresowałeś się AKG... 600 ohm... dałbym wam piezoelektryki które bodaj nie mają ohmów i zobaczyliście by czy słuchawki pociągnie mp3;-)AKG 601 grają z sansy clip + w miarę głośno, jak wzmak ma trochę więcej mocy to spokojnie je uciągnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 września 2012 Udostępnij Napisano 19 września 2012 No ta kłująca w uszy góra w CALach to chyba jakaś bajka, ja nie zaobserwowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew7826893 Napisano 19 września 2012 Udostępnij Napisano 19 września 2012 Ja od paru osób słyszałem, że w CAL-ach góra potrafi zakłóć w uszy. Tak samo mam z T20. Też strasznie sopran dawał po uszach i musiałem obniżyć te dwa pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wireessence Napisano 19 września 2012 Udostępnij Napisano 19 września 2012 mocną górę to mają Grado;-) CALe mają umiarkowaną górę,jak na swoją cenę jest dobra. nie ma jakiś chamskich prze ostrzeń i syczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holy_smoke Napisano 22 września 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2012 CAL!e juz przyszly, posluchalem i moje odczucia sa baaardzo pozytywne. Czuje wyrazny skok jakosciowy w stosunku do tanich Philipsow 1900 i Sennheiserow HD 202. Od tych drugich sa o wiele neutralniejsze i przestrzenniejsze, a takze wygodniejsze.Brzmienie CAL! jest dosyc chlodne, na pewno nie cieple, w pewnych momentach gora jest ostra ale nie dyskomfortowa i rozczarujaca, za to bas potrafi super zaskoczyc! Przy neutralnym ustawieniu pasm, sluchawki tez staja sie neutralne. Scena tez jest super! Pieknie wypadaja utwory akustyczne. W kazdym kawalku zaskakuje mnie nowe brzmienie instrumentow, swietnie wypozycjonowany wokal...Co do wykonania, to jestem bardzo zadowolony - szczegolnie z padow. Mam duze uszy i jest mi wygodnie. Kabel w zasadzie porazka i mam w planach jego wymiane, alle podkreslam ze tylko dla tego ze jest krotki, a uzytkowanie z ptzedluzka pogarsza dzwiek. Pozatym wyszly braki sprzetowe, zaklocenia w domu i jest troszke szumu na wzmacniaczu.Aha no i srednio tlumia na zewnatrz, jako uzytkownik nic innego nie slysze.Kupilem je jako idealne urzywki na allegro i sa juz chyba wygrzane nie przeplacilem bo dalem z wysylka tylko 130zl (u mnie w miescie nowki 250 buahaha).Forimowiczom jeszcze raz dziekuje za pomoc, a do szukajacych sluchawek rowniez apeluje o organoleptyczne ogledziny sprzetu... Ja nie mialem takiej mozliwosci, strzelilem ale jestem zadowolony!Sluchawki osobiscie POLECAM! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 22 września 2012 Udostępnij Napisano 22 września 2012 Fajnie, że jesteś zadowolony i jeszcze fajniej, że podsumowałeś temat, a nie tak jak większość, że po zakupie to już ani widu, ani słychu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holy_smoke Napisano 23 września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2012 dodam jeszcze że wczoraj słuchałem na swoim "budżetowym" sprzęcie Sennheiser HD 380 PRO i w porównaniu z Creativami to był pierd muszki owocówki... (opinia moja i ich właściciela) słuchawki za ponad 400zł zagrały jak te za 40 :/ płaski i mega neutralny dźwięk nie do zaakceptowaniaoczywiście jestem świadom że wykorzystały umnie tylko 30% swojego potencjału... także warto dobierać sprzęt proporcjonalnie do jakości już posiadanego wzmaka itd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wireessence Napisano 23 września 2012 Udostępnij Napisano 23 września 2012 No i właśnie CALe mają słodką średnicę pełną, i są kremowe. a hd 380 są chłodniejsze i ciemniejsze, moim zdaniem hd 380 nie są szczególnymi słuchawkami ale grają chyba lepiej od CALi choć nie miałem okazji ich bezpośrednio porównywać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts