Lord_Farkuap Napisano 21 października 2012 Udostępnij Napisano 21 października 2012 Witam. Mam zwykły głośnik 6 Watts 8 ohm wykręcony z starego telewizora. Podłączyłem do niego przewody które wyciąłem z auta (jeden z brązową izolacją a drugi z niebieską). Ma to być wyjście na Chinch (RCA). Mam czerwony Chinch z którego też wychodzą 2 przewody (jeden z czerwoną izolacją, a drugi bez izolacji). Jak podłącze czerwony z niebieskim i ten z brązową izolcją z tym bez izolacji i podłączam do wzmacniacza od komputera to nie działa. Gdy przewody łączę na odwrót to też nie działa. czemu? Ale gdy bez podłączam przewody do głośnika bezpośrednio z Chincha to działa. Ale jest taki krótki, że to był by bezsens tak zostawić. Co mam zrobić żeby Działało przez chinch z tymi przewodami wyciętymi z auta (tym brązowym i niebieskim). Z góry dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts