kryspin1 Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Witam mam pytanie chciał bym podłączyć 2 wzmacniacze pod siebie i połączyć je z komputerem wzmacniacz. Sherwood ma 1200 W i chce podłączyć pod niego wzmaka technics su 810 i kolumny Tonsil zeus 2x350W , 2x110 Altusy oraz 2x140 W Altusy. Po 1 jak podłaczyć wzmacniacz pod drugi wzmacniacz i czy jest jakieś ryzyko, że coś się spali ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Raczej z wyjścia z karty wyjdź "dwójnikiem" i każdy osobno niech zasila te zestawyAle kolumny podłączysz raczej jeden do jeden... a masz 2 wzmacniacze i 3 pary kolumn.Rozumiem,ze do tej ilości masz mini sale koncertowa? poza tym jeżeli chcesz zasilać wyjściami "tylnymi" altusy, no to nic z tego nie wyjdzie.a zeusy wymagają elektrowni i pokoju min 50m kw.przecież to potęgi są... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspin1 Napisano 13 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Tak to nie bd grało w małym pokoju w większej sali. Zeusy mam w pokoju ale chce z kolegami własnie wystawić te 6 kolumn na sale i zastanawiamy się jak to podłączyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Ciężki temat, łomot przester i nic więcej Was ciekawego nie czeka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspin1 Napisano 13 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Czyli nic z tego nie będzie ? Nie podłącze tego pod 2 wzmaki ?;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 A czytałaeś moją pierwszą odp ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspin1 Napisano 13 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Tak, tak hehe Czyli mam rozumieć, że powinno zasilać odzielnie tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspin1 Napisano 13 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 A mógłbym podłączyć dwa wzmacniacze pod komputer ? Jeden wzmacniacz z przodu a drugi z tyłu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Z karty tak jak napisałem wychodziśz dwójnikiem i pod AUX w jednym i w drugim wpinasz kableDo wzmacniaczy podpinasz głośniki i ...."zabawa na 102:) " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspin1 Napisano 13 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Cytat Z karty tak jak napisałem wychodziśz dwójnikiem i pod AUX w jednym i w drugim wpinasz kableDo wzmacniaczy podpinasz głośniki i ...."zabawa na 102:) " Dzięki wilekie za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts