Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam przyszedł czas na zmiany i przemyślenia co do sprzętu w remontowanym mieszkaniu. Wiec plan jest taki ze kino 5.1 do salonu z aneksem a druga strefa do sypialni na poddaszu. Budżet coś kolo 7 tysi może trochę więcej ze wskazaniem na sprzęt używany gdyż mam czas na poszukiwania.

Do konkretów:
Salon około 21 mkw za nim aneks 15mkw, sypialnia okolo 9 mkw w skosach. Muzyka to house dubstep, pop ,r&b i trochę polskiego rocku, czasami chillout i muzyka instrumentalna generalnie rożna chociaż oczekuje większego ale nie za mocnego basu. Kino/muzyka 60%/40%.

Co do sprzętu ampli to albo denon avr albo yamaha rxv ze wskazaniem na yamaha rxv 773 ze względu na drugą strefę, denon ze oddzielna druga strefa to większy koszt w stosunku do yamahy. Ampli musi mieć połaczenie LAN do zdalnego sterowania. Kolumny to na ten metraż MA bx5 lub 6 coś z ciepłym brzmieniem do dość ostrej yamahy no chyba że nasuniecie mi inny pomysł czekam na sugestie. Powoli zacznę się rozglądać i umawiając na odsłuchy z racji że siedzę w uk może coś tutaj ciekawego wyrwę w używce. Zapomniałem wspomnieć o kablach bo powoli chciałbym już kupić przed remontem żeby je ładnie wpasować i rozprowadzić jakie polecacie? Dzieki