krzysko88 Napisano 4 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2013 Witam! z góry dzięki za wszystkie rady Przejde do sedna problemu. Więc posiadam telewizor samsung LE40C650L i kino domowe samsung HT-C555 Połączenie między nimi to kabel hdmi i wszystko jest ok jeśli odtwarzam z odtwarzacza kina domowego film dvd. Chciałem teraz oglądać filmy HD z pendriva podłączonego do usb TV , takie filmy mają zazwyczaj dzwiek dts który się "marnuje" na głosnikach telewizora. Pytanie czy mogę jakoś podłączyć głośniki kina domowego do tv aby dźwięk z filmu odtwarzanego z pendriva był odtwarzany na głośnikach kina domowego a nie głośnikach TV ? Szukałem na forum i nic nie znalazłem. były podobne wątki ale z kinami domowymi które nie miały opticala i hdmi, więc tu pole do popisu jest szersze. Może coś się uda zrobić w tym zestawie sprzętu. jakies ustawienia połączenia kabla hdmi ? a może wyjscie optical audio się na coś nada , bo chyba podłlaczenie pendriva z filmem mkv o pojemnosci powiedzmy wiekszej niz 20GB do odtwarzacza DVD mija sie z celem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samfisher74 Napisano 21 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2013 witam , jeżeli masz wyjście optyczne dzwieku w tv i wejścia optyczne w ampli , to skorzystaj z kabla optycznego . Ja tak mam i filmy z pena oglądam na tv a dżwiek mam po amplitunerze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts