rotop Napisano 4 lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 lutego 2008 Witamposiadam wzmacniacz Kenwood KA-7100 (moc RMS 80 wat dla 4 omów, 60 dla 8 om). Kolumny kupuje głównie do imprez domowych, minidyskotek, zależy mi na głośnym brzmieniu i porządnym basie. Budrzet to 2x 300-600 zł. Ja osobiście myślałem nad Altusami 300 ale znajnomy poradził mi że lepiej pasować będzie Magnat monitor 880, a jakie są wasze opinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 4 lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 lutego 2008 Monitor 880 napewno tak nie zagrzmia jak Altus 300. Musisz wybrac czy moc czy jakosc. Jak moc to Tonsil Zeus, jak bardziej w strone jakosci ale tez glosno to np Heco Victa 700, Magnat Monitor 1000, Altea 7. Lub taki kompromis Jamo S708 lub S718. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 4 lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 lutego 2008 Ja polecił bym Tonsil Scherzo 350 u mnie grały z Technicsem SU-V670 i bas był powalający, ale kiedy to było... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotop Napisano 5 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 Stawiał bym raczej na moc Za 2x tonsil Zeus zapłacił bym w sumie ok 1400 zł tak więc troche za drogo, 2 kolumny Jamo S708 kosztują ok 1000zł więc tutaj jestem skłonny tyle dać jeśli zagra to przyzwoicie, niepodoba mi się tylko to że Jamo troszkę za ładnie wyglądają, mam nadzieje że wyglądem nie nadrabiają braków?Podsumowanie: Jamo w cenie do 1200 zł nadają się najlepiej do minidyskotek i sporadycznego słuchania dla relaksu wraz ze wzmacniaczem kenwood ka-7100? jakie są wasze opinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 Cytat Jamo w cenie do 1200 zł nadają się najlepiej do minidyskotek i sporadycznego słuchania dla relaksu wraz ze wzmacniaczem kenwood ka-7100? Mysle ze to w miare trafne spostrzezenie. Napewno nadadza sie do minidyskoteki i na jakis maly relaks. To jak napisalem taki kompromis miedzy moca, a jakoscia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotop Napisano 5 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 ok to kolumny mam a jaki kabel do nich kupić bo sądzę że w zestawie nie ma, albo są słabej jakościnajlepiej od tego sprzedawcy:http://allegro.pl/my_page.php?uid=2100567&gr_id=46676 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 Nie ma co swirowac z kablami. Ja mam cos takiego:http://www.onstage.pl/product_info.php?products_id=885Do dlugosc 3m wystarcza. Jezeli maja byc dlusze to jakies o przekroju 4mm2:http://www.onstage.pl/product_info.php?products_id=47 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 wez cos z cordiala od swojgo sprzedawcy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts