Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Z góry przepraszam za pewnie "głupie pytanie" ale nigdzie nie mogę znaleźć pewnej odpowiedzi.

Chcę nabyć :

Wzmacniacz NAD C315BEE do tego CD Nad C 515 BEE i połączyć to wszystko z TV Panasonic.

I teraz w telewizorze mam cyfrowe wyjście optyczne.

I teraz żeby zestaw stereo połączyć z TV widzę dwie drogi :

1)Pierwsza (DAC FiiO D3 do niego za pomocą kabla CHINCH podłączamy wzmacniacz i kablem optycznym łączymy DAC z TV) to zadziała ?
2)Podłączam kablem optycznym TV z CD Nad C 515 BEE (tylko ten CD NAD ma też chyba wyjście optyczne, a powinien mieć chyba wejście żeby to zadziałało ) ?

Ogólnie to chce żeby przy oglądaniu filmu na TV przez DLNA dźwięk leciał z głośników podpiętych pod wzmacniacz a nie z głośników wbudowanych w TV.

Przy okazji może też ktoś mi odpowie żeby połączyć wzmacniacz z kolumnami kablem QED Strand 79 potrzebuje wtyków bananowych ? czy można jakoś inaczej ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano
albo zainwestować w lepszego Daca Arcam rDac lub V- Dac MF, używałem Fiio D3 bardzo fajnie grał jak na takie tanie urządzonko ale V-Dac którego teraz posiadam to już inna liga zupełnie, ogólnie polecam to i to
Napisano
Kupilem tez dzis wlasnie Fiio D3 do komputera, bo aktualnie ze zintegrowanej karty gra to jak bambino. Zobacze czy to wogloe wydaje jakis dzwiek. Akurat mam w domu niedrogi CD Denona DCD-755AR i porownam bezposrednio. W zasadzie moglbym uzywac CD Playera jako DACa, ale troche mi go szkoda tluc codziennie kilka h, tym bardziej ze zazwyczaj muzyka z komputera gra w tle.