keb Napisano 2 sierpnia 2013 Napisano 2 sierpnia 2013 Witam, Z góry przepraszam za pewnie "głupie pytanie" ale nigdzie nie mogę znaleźć pewnej odpowiedzi.Chcę nabyć :Wzmacniacz NAD C315BEE do tego CD Nad C 515 BEE i połączyć to wszystko z TV Panasonic.I teraz w telewizorze mam cyfrowe wyjście optyczne. I teraz żeby zestaw stereo połączyć z TV widzę dwie drogi :1)Pierwsza (DAC FiiO D3 do niego za pomocą kabla CHINCH podłączamy wzmacniacz i kablem optycznym łączymy DAC z TV) to zadziała ?2)Podłączam kablem optycznym TV z CD Nad C 515 BEE (tylko ten CD NAD ma też chyba wyjście optyczne, a powinien mieć chyba wejście żeby to zadziałało ) ?Ogólnie to chce żeby przy oglądaniu filmu na TV przez DLNA dźwięk leciał z głośników podpiętych pod wzmacniacz a nie z głośników wbudowanych w TV.Przy okazji może też ktoś mi odpowie żeby połączyć wzmacniacz z kolumnami kablem QED Strand 79 potrzebuje wtyków bananowych ? czy można jakoś inaczej ? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 2 sierpnia 2013 Napisano 2 sierpnia 2013 Opcja nr 1.Banany ci nie potrzebne, mozesz gole zyly wlozyc. Odpisz, cytując
Madas Napisano 2 sierpnia 2013 Napisano 2 sierpnia 2013 albo zainwestować w lepszego Daca Arcam rDac lub V- Dac MF, używałem Fiio D3 bardzo fajnie grał jak na takie tanie urządzonko ale V-Dac którego teraz posiadam to już inna liga zupełnie, ogólnie polecam to i to Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 3 sierpnia 2013 Napisano 3 sierpnia 2013 Kupilem tez dzis wlasnie Fiio D3 do komputera, bo aktualnie ze zintegrowanej karty gra to jak bambino. Zobacze czy to wogloe wydaje jakis dzwiek. Akurat mam w domu niedrogi CD Denona DCD-755AR i porownam bezposrednio. W zasadzie moglbym uzywac CD Playera jako DACa, ale troche mi go szkoda tluc codziennie kilka h, tym bardziej ze zazwyczaj muzyka z komputera gra w tle. Odpisz, cytując
keb Napisano 5 sierpnia 2013 Autor Napisano 5 sierpnia 2013 Ale użycie CDPlayera jako DAC jest możliwe czy nie ? Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 6 sierpnia 2013 Napisano 6 sierpnia 2013 Cytat oczywiście że tak Ale nie ma ich zbyt wiele, ale za to DATow jest mnostwo i sa tansze. Odpisz, cytując
Recommended Posts