Radi73 Napisano 3 lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2007 Witam. Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem wspomnianego odtwarzacza DVD. Nie jest to super urządzenie, choć pochodzi z prestiżowej serii Philipsa MATCH LINE i czyta SACD!!! Traktuje go jako urządzenie przejściowe, w przyszłości zastąpie go odtwarzaczem: DENON DVD-3930, lub PIONEER DV-989AVi-S. Jeden z nich ma dołączyć do procesora: YAMAHA DSP-A1. Ale ja nie o tym, chciałbym zasięgnąć Waszej opinii o Philipsie. Ja mam problemy z nim jeśli chodzi o czytanie płyt, zwłaszcza tych nagrywanych, bądź z wyporzyczlni - nie czyta ich i często przeskakuje ścieżki. Zaglądałem do jego wnętrza z myślą, że soczewka jest zakurzona - ale nie! Zauważyłem, że jest to stare rozwiązanie z pojedyńczą soczeką obsługującą wszystkie formaty (włącznie z MP3). Teraz wiem dlaczego tak długo się zbiera do odtwarzania. Zastanawiam się jedynie, czy serwis tu pomoże, bo mam złe doświadczenia z Philips Polska. Czy chodzi tu raczej o ewidentną wadę modelu. Licze na Waszą dyskusję i sugestie - z góry dziekuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 4 lutego 2007 Udostępnij Napisano 4 lutego 2007 Niestety taki jest urok tego odtwarzacza. W 963SA jest tak samo. Jedyne co pomaga to dokładnie umyć płytkę pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 4 lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2007 No to mnie nie pocieszyłeś, ale dzięki za odpowiedź. Teraz pozostało mi zbierać kaskę na coś lepszego, a tego sprzedam na części he, he... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 4 lutego 2007 Udostępnij Napisano 4 lutego 2007 Wbrew pozorom nie bedzie łatwo. Trudno znależć równie dobry odtwarzacz w rozsądnej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 4 lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2007 Jasne masz rację, ma on bardzo ciekawy i poprawny dźwięk. Nawet bardzo mi się podoba, zastanawiam się nawet czy nie ma on coś w sobie z MARANTZ-a. Ale w przyszłości chcę coś mieć za nierozsądne pieniądze - taki już jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts