Kriso Napisano 7 lutego 2008 Napisano 7 lutego 2008 Witam wszystkich. Zamierzam kupić kolumny podłogowe, ok 2000 zł za parę, słucham rocka, ale nie metalu, lubie bas mocny i dobrze kontrolowany, miękki, góra żeby nie była zbyt ostra bo denon ma wyraźną górę.co możecie mi polecić? Odpisz, cytując
GAWRON___M Napisano 7 lutego 2008 Napisano 7 lutego 2008 Jesli sluchasz rocka to moze kolumny ktore mam w sygnaturze ponizej.Tyle ze musialbys zapolowac na uzywane.Z twoich wymagan co do brzmienia wynika ze bys byl zadowolony na 120%W chwili obecnej nie ma ich na allegro ale sa jeszcze inne witryny.Proponuje poszukac. Odpisz, cytując
Kriso Napisano 7 lutego 2008 Autor Napisano 7 lutego 2008 Cytat Jesli sluchasz rocka to moze kolumny ktore mam w sygnaturze ponizej.Tyle ze musialbys zapolowac na uzywane.Z twoich wymagan co do brzmienia wynika ze bys byl zadowolony na 120%W chwili obecnej nie ma ich na allegro ale sa jeszcze inne witryny.Proponuje poszukac. a może wersja monitor 7.5, mogę poświecić troszkę więcej za 2500 mogę je mieć w każdej chwili, myślałem o dali ikon 6 te mogę mieć w bardzo dobrej cenie do 2000zł napewno może taniej ale nie wiem jak one wypadną. Odpisz, cytując
arti Napisano 7 lutego 2008 Napisano 7 lutego 2008 dali icon 6 w tej cenie to badzo dobra okazja bo sa to naprawde dobre glosniki!!! sluchalem ich w zestawieniu z roznymi systemami i wypadaly naprawde korzystnie. oczywiscie konieczny odsluch u ciebie w domu.pozdrawiam. Odpisz, cytując
GAWRON___M Napisano 8 lutego 2008 Napisano 8 lutego 2008 Cytat Cytat Jesli sluchasz rocka to moze kolumny ktore mam w sygnaturze ponizej.Tyle ze musialbys zapolowac na uzywane.Z twoich wymagan co do brzmienia wynika ze bys byl zadowolony na 120%W chwili obecnej nie ma ich na allegro ale sa jeszcze inne witryny.Proponuje poszukac. a może wersja monitor 7.5, mogę poświecić troszkę więcej za 2500 mogę je mieć w każdej chwili, myślałem o dali ikon 6 te mogę mieć w bardzo dobrej cenie do 2000zł napewno może taniej ale nie wiem jak one wypadną. Wersja v5 Paradigma nie ma juz takiego zasiegu basu,sa wyzej strojone i maja zmienione przetworniki,maja chyba nawet bardziej dynamiczne brzmienie co nie musi byc zaleta bo wczesniejsze wersje maja i tak znakomita dynamike.Moim zdaniem wklad ksiegowych rownierz wplynal na profil brzmienia.V3,4 byly sprzedawane po 2999zl a v5 sa po 2,499zl wiec to tez jest krok do tylu.Ale nawet mimo tego sa to bardzo dobre kolumny i wypadalo by ich posluchac bo kazdy ma inne preferencje.Jesli ci sie spodobaja cena jest dosyc uczciwa.Kolumny Dali z kolei sa dobre ,ale slyszalem juz wiele opini ze niezbyt lubia sie z denonem ,wlasnie model concept.Musialbys rownierz sprawdzic i to sumiennie.Jesli sie obawiasz zbyt mocnej gory(ja tez tego nie lubie)to mysle ze kable Van den hul 122 zalatwia sprawe na cacy. Odpisz, cytując
Kriso Napisano 9 lutego 2008 Autor Napisano 9 lutego 2008 a cable Real ECA 1m co o nich sądzisz? Odpisz, cytując
GAWRON___M Napisano 9 lutego 2008 Napisano 9 lutego 2008 Cytat Jesli sie obawiasz zbyt mocnej gory(ja tez tego nie lubie)to mysle ze kable Van den hul 122 zalatwia sprawe na cacy.a cable Real ECA 1m co o nich sądzisz? Rozumiem ze jest to interkonekt.Nie mialem okazji testowac tego modelu ale mam glosnikowe kable reala i maja typ prezentacji odmienny od twoich oczekiwan.Gora jest mocna,ostrawa i taka przenikliwa.Wiec aby wyeliminowac ryzyko wpadki odrzucil bym ten kabel.No chyba ze wezmiesz go na "warsztat" i sprawdzisz.Ile masz do wydania na interkonekt? Odpisz, cytując
Kriso Napisano 9 lutego 2008 Autor Napisano 9 lutego 2008 Cytat Cytat Jesli sie obawiasz zbyt mocnej gory(ja tez tego nie lubie)to mysle ze kable Van den hul 122 zalatwia sprawe na cacy.a cable Real ECA 1m co o nich sądzisz? Rozumiem ze jest to interkonekt.Nie mialem okazji testowac tego modelu ale mam glosnikowe kable reala i maja typ prezentacji odmienny od twoich oczekiwan.Gora jest mocna,ostrawa i taka przenikliwa.Wiec aby wyeliminowac ryzyko wpadki odrzucil bym ten kabel.No chyba ze wezmiesz go na "warsztat" i sprawdzisz.Ile masz do wydania na interkonekt? myśle że do 200 zł Odpisz, cytując
GAWRON___M Napisano 9 lutego 2008 Napisano 9 lutego 2008 Wez na odsluch Atlas.Modele to juz sam zdecyduj bo np. Basic kosztuje 160zl a equator 260zlhttp://www.audiosystem.com.pl/atlas_cable/...terkonekty.html Odpisz, cytując
Recommended Posts