cocc Napisano 23 listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 listopada 2013 WitamObecnie posiadam:Amplituner: Denon AVR-1306Kolumny: Wharfedale Crystal 30 WH2 (5.0)Subwoofer: Yamaha YST-SW012Pokój: 20m^2W/w sprzęt eksploatuję od 2 lat i jestem zadowolony ale nie usatysfakcjonowany szczegółowością dźwięku w odsłuchu stereo. Jak na złość właśnie ampli wyzionął ducha , więc czas go wymienić.Ogólne kryteria to cena do 1000zł (im mniej tym lepiej)Od nowego amplitunera oczekuję lepszego odsłuchu stereo (zdaję sobie sprawę, że wzmacniacz stereofoniczny to nie będzie) oraz:- kodeki HD (TrueHD, DTS HD)- dźwięk LPCM 5.1 po HDMI-+ opcjonalne ARC lecz bez niego się obędzieInteresują mnie tylko oferty z allegro.Moją uwagę przykuło:* Denon AVR-2310 - 948zł* Onkyo TX-SR608 - 780zł* Pioneer VSX-820 - 624złZe względu na brak możliwości odsłuchu tych urządzeń oraz innych pragnę sięgnąć po Waszą opinię (na temat przedmiotu i ceny) oraz inne propozycję.P.S. Czy po zastosowaniu dodatkowej końcówki mocy dla kanału stereo do Denona 2310 przez wyjście PRE OUT, będzie zauważalna różnica w dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SklepAudio Napisano 12 grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2013 Jak na moje oko nr 1,czyli Denon w tej cenie będzie całkiem w porządku i spełni Twoje wymagania,zresztą poczytaj opinie na temat firmy oraz ich sprzętu,są jednoznaczne. To moja propozycja i typ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts