kosmic Napisano 23 lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 lutego 2008 witam....otóż dziś nabyłem ten właśnie subwoofer do swojego zestawu ONKYO + Quadral no i podłączyłem go zwykłym, kablem RCA/RCA no coś jest nie tak...nie wiem czy to wina przewodu czy moze suba, a moze amplitunera ... ale jestem troche zdruzgotany czy ktos moze ma ten subwoofer, to niech mi powie czy on normalnie sie włącza i wyłącza jak dostanie sygnał itp ??bo jak, np, odpalam suba bez rzadnego podłączenia, to świeci się ciągle dioda na zielono co chyba oznacza że jest załączony, a chyba nie powinien....no i dalej, jak podłączam juz ten całiem najzwyklejszy przewód to jest jakby jakies przebicie, czy spięcie czy cos, bo sub ciągle buczy jak włącze kino to gra, ale tez buczy, jak wyłącze kino to jakby na chwile sub milknie i po chwili zaczyna buczec zaś.... i się nie wyłącza, mimo że kino (amplituner jest wyłączony co jest ?? czyżbym dostał trefny towar ?? czy co ??wogóle jakim przewodem podłączyć suba ?? i dlaczego jest tak a nie inaczej ??ps: myslałem ze on sie zam załącza i usypia jak nie ma sygnału ??PROSZE O POMOC bo jestem troche załamany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
power Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 lutego 2008 Kabel - zwykły interkonekt. Sub powinien mieć 2 tryby pracy, stale włączony, albo auto, włącza się jak dostaje sygnał, wyłącza po kilku minutach ciszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmic Napisano 25 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2008 no mam jednak pecha....sub jest walnięty pożyczyłem od brata przewód żeby sprawdzić, no i na cyfrowym kablu coaxial jest to samo, więc lipa....ale juz zareklamowałem, bo nie mozliwe jest żeby po podłączeniu przewodu subwoofer buczał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts