Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam....

otóż dziś nabyłem ten właśnie subwoofer do swojego zestawu ONKYO + Quadral no i podłączyłem go zwykłym, kablem RCA/RCA no coś jest nie tak...

nie wiem czy to wina przewodu czy moze suba, a moze amplitunera icon_sad.gif... ale jestem troche zdruzgotany icon_sad.gif

czy ktos moze ma ten subwoofer, to niech mi powie czy on normalnie sie włącza i wyłącza jak dostanie sygnał itp ??

bo jak, np, odpalam suba bez rzadnego podłączenia, to świeci się ciągle dioda na zielono co chyba oznacza że jest załączony, a chyba nie powinien....

no i dalej, jak podłączam juz ten całiem najzwyklejszy przewód to jest jakby jakies przebicie, czy spięcie czy cos, bo sub ciągle buczy icon_sad.gif

jak włącze kino to gra, ale tez buczy, jak wyłącze kino to jakby na chwile sub milknie i po chwili zaczyna buczec zaś.... i się nie wyłącza, mimo że kino (amplituner jest wyłączony icon_sad.gif

co jest ?? czyżbym dostał trefny towar ?? czy co ??
wogóle jakim przewodem podłączyć suba ?? i dlaczego jest tak a nie inaczej ??

ps: myslałem ze on sie zam załącza i usypia jak nie ma sygnału ??

PROSZE O POMOC bo jestem troche załamany icon_sad.gif
Napisano
no mam jednak pecha....

sub jest walnięty icon_sad.gif
pożyczyłem od brata przewód żeby sprawdzić, no i na cyfrowym kablu coaxial jest to samo, więc lipa....

ale juz zareklamowałem, bo nie mozliwe jest żeby po podłączeniu przewodu subwoofer buczał icon_sad.gif