Hladeo Napisano 16 listopada 2014 Napisano 16 listopada 2014 Witam serdecznie.Poszukuję zestawu, który będzie dawał "jakiś" efekt otaczającego dźwięku. Cena jaką chcę przeznaczyć to 500-1000zł. Mam możliwość montażu tylko zestawu 5.1. Domyślam się, że w tej cenie cudów nie znajdę.Co byłoby odpowiedniejsze dla mnie - kino domowe, czy zestaw głośników 5.1? Zestaw chcę podłączyć na stałe do telewizora, gdzie oglądam programy z TV naziemnej, dekodera sat, laptopa, oraz na którym gram na xbox 360 (wszystko podłączone przez HDMI, oczywiście oprócz naziemnej ). Z tego co wiem, to kino domowe = odtwarzacz DVD, a z tego wiem, że nie będę korzystał. Z drugiej strony ponoć kino domowe ma wbudowane sprzętowe wsparcie dla efektu otaczającego dźwięku, a przy głośnikach 5.1 musi być to wykonywane programowo.Kolejną rzeczą jest fakt, że chciałbym, aby kable przy głośnikach były odpinane.Myślałem np. nad takim zestawem:http://allegro.pl/kompletny-zestaw-logitec...4802580594.htmlale trochę obawiam się kupować używany sprzęt audio (jest czego się bać?) .Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i porady.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts