radhar Napisano 16 grudnia 2014 Napisano 16 grudnia 2014 Witam,stoj臋 przed dylematem zakupu jednego z g艂o艣nik贸w jak w temacie. JBL Authentics L16 mia艂em okazj臋 pos艂ucha膰 niedawno - czyta艂em te偶 kr贸tk膮 recenzj臋 Audio oraz grudniow膮 recenzj臋 w Audio modelu Naim Muso.Oba systemy s膮 wychwalane, jeden zdobywca nagrody EISA, drugi r贸wnie偶 pono膰 b. dobry. Szukam g艂o艣nika o jak najlepszych parametrach d藕wi臋kowych, ale jednocze艣nie kompaktowego no i bezprzewodowego z mo偶liwo艣ci膮 przesy艂ania strumieniowo przez WIFI/Bluetooth. Muso jest nieco mniejszy od JBL - co dla mnie jest plusem, pod warunkiem, 偶e nie b臋dzie to kosztem d藕wi臋ku, ale tego nie wiem.Kwestia wygl膮du ma dla mnie drugorz臋dne znaczenie - oba i tak maj膮 ciekawy design.JBL pod wzgl臋dem d藕wi臋ku mi bardzo przypasowa艂, dla mnie przepa艣膰 wobec mniejszego brata L8 - jednak zastanawia mnie jeszcze jak ma si臋 on do rozwi膮zania Naim - Muso, cenowo dro偶szego o oko艂o 1000z艂. Czy mieli艣cie okazj臋 por贸wna膰 oba sprz臋ty i jak wg Was graj膮? Czy warto dop艂aci膰 do Muso? A mo偶e s膮 jeszcze inne alternatywy w podobnych cenach? S艂ucha艂em te偶 zestawienia soundbara z subwooferem - Sonos'a (ciekawy, ale jednak nie jest to kompaktowe rozwi膮zanie jak dla mnie).Z g贸ry dzi臋ki za wszelkie sugestie.Pozdr.Pawe艂 Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts