Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.

Mam pytanie odnośnie podłączenia 2 wzmacniaczy jednym z nich jest NAD C370, a drugi Pioneer vsx-1020. Mianowicie mam 2 kolumny podłączony do NAD-a po to aby słuchać muzyki. Moim zamiarem jest dokupić kolumny surround+ center i podłączyć je bezpośrednio do Pioneera natomiast reszte zostawic tak jak jest. Probuje dojść jak podłaczyć Pioneera do NAD-a, ale problem w tym, że w Pioneer nie posiada PRE-OUT czy jest jakas inna możliwość? Nie chcę probować aby czegoś nie uszkodzić. Chce tak podłączyć ponieważ często słucham muzyki i mam odtwarzacz CD podłączony do NAD-a.
Napisano
Witam,
Trochę się uśmiałem bo mam podobny problem i bardzo podobny zestaw jak widzisz w opisie sygnatury icon_smile.gif i poddałem się, tzn. stwierdziłem , że lepiej jest zrobić zestaw pełny do kina i dokupić dobre głośniki do stereo czyli w sumie mam dwa zestawy : do kina Pionka i głośniczki w zestawie 5+1 i do stereo 2 głośniczki i sub.
Ciekaw jestem jak forumowicze rozwiążą problem bo nim postanowiłem zrobić dwa zestawy poczytałem trochę i nie polecali takiej kombinacji o jakiej piszesz a więc poddałem się icon_smile.gif. Poczekamy i zobaczymy czy ktoś ma plana icon_smile.gif.
Pozdrawiam.
Napisano
Cytat

a po co CI 2 wzmacniacze... nie lepiej podpiąć wszystko do jednego ?

Ciekawe pytanie...słuchasz muzy na KD ? Jak tak, to nie mam pytań...oglądasz koncerty na bluray i słuchasz ich na wzmaku stereo ? też nie mam pytań.
Napisano
Ribondeal już myślałem, że tylko ja mam wiecznie takie problemy icon_razz.gif też myślę wszystko odseparować, ale póki co muszę oszczędzić trochę więc pomyślałem nad takim rozwiązaniem, ale widocznie nie jest to dobry plan zwłaszcza z moim Pioneerkiem.
Napisano
Cytat

Ribondeal już myślałem, że tylko ja mam wiecznie takie problemy icon_razz.gif też myślę wszystko odseparować, ale póki co muszę oszczędzić trochę więc pomyślałem nad takim rozwiązaniem, ale widocznie nie jest to dobry plan zwłaszcza z moim Pioneerkiem.

To nie problemy ale kombinowanie icon_smile.gif, długo się nakombinowałem ale to i może dobrze bo teraz już wiem, że takie podłączenie to lekko chore dlatego opcji mamy 3 :
A/ Słuchać stereo na stereo czyli piecyk i 2 głośniczki e.w 2+1.
B/ Oglądać i słuchać koncertów, filmów na kinie domowym 5+1 lub lepiej icon_smile.gif.
C/ Oglądać, słuchać muzy na kinie domowym.

Ja po długiej walce jak pisałem, wybrałem opcję....D icon_smile.gif, oddzielne kino i oddzielne stereo do muzy i teraz jestem happy icon_smile.gif.
Napisano
Cytat

Cytat

To nie problemy ale kombinowanie icon_smile.gif, długo się nakombinowałem ale to i może dobrze bo teraz już wiem, że takie podłączenie to lekko chore dlatego opcji mamy 3 :
A/ Słuchać stereo na stereo czyli piecyk i 2 głośniczki e.w 2+1.
B/ Oglądać i słuchać koncertów, filmów na kinie domowym 5+1 lub lepiej icon_smile.gif.
C/ Oglądać, słuchać muzy na kinie domowym.

Ja po długiej walce jak pisałem, wybrałem opcję....D icon_smile.gif, oddzielne kino i oddzielne stereo do muzy i teraz jestem happy icon_smile.gif.

Ja na pewno też to wybiorę. Wolę poczekać i mieć tak jak się należy icon_wink.gif

Dzięki i pozdrawiam.

P.S. Wesołych Świat