Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Szukam DAC ze wzmacniaczem w interfejsie USB, który będzie dobrze grał ze słuchawkami Sennheiser HD 650, a przede wszystkim ich nie ograniczał. Musi być też dostępny w Polsce. Budżetu jeszcze nie określam, bo niezbyt orientuję się w temacie, ale byłbym zadowolony, gdyby takie rozwiązanie istniało w granicach 2000 zł. Jeżeli przydałoby się jakieś szersze info (preferencje muzyczne, etc.), to wypiszę.
Napisano
Witam, wzmacniacz mogę polecić Micromega MyZic, można w naprawdę dobrej cenie kupić w internecie, a gra chyba MOŻE o włos gorzej od Schiit Magni. Sam mam obydwa do HD700 i nie czuję potrzeby zmiany na lepsze (a miałem okazję kilku słuchać), dają radę.
Z DACami to się nie wypowiadam, bo u nas w PL strasznie licho na tym polu i dziwne opinie już czytałem o tych sprzętach. Z neutralnych USB to mogę polecić Meridian Explorera albo coś w stylu Dragonfly, któego kiedyś słuchałem i był chyba całkiem dobry.
Napisano
Dziękuję za odpowiedź.

Bardziej miałem na myśli jedno urządzenie DAC + wzmacniacz. Zastanawiałem się nad Furutech ADL Stratos albo czymś z Audio-gd (któryś z NFB w okolicach 2000 zł albo Compass 2). Problem tylko w tym, że nie orientuję się dokładnie, czego te słuchawki potrzebują, żeby "jak najlepiej grały". Zawsze mogę wypożyczyć z różnych segmentów i samemu wypróbować, ale chciałem mieć jakiś punkt zaczepienia.
Napisano
Może zainteresuj się Asus Xonar Essence One, miałem okazję chwilę posłuchać na HD598 bodaj i bardzo dobre wrażenie miałem. Chociaż muszę zaznaczyć, że nie znam tych słuchawek zbytnio.
Technicznie bardzo dobrze wykonany DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym o sporym zapasie mocy.