shake2008 Napisano 8 listopada 2015 Napisano 8 listopada 2015 Szanowni Państwo,Jestem posiadaczem zestawu Monitor Audio RX8 + Denon PMA2000AE. Źródło laptop lub PC, na pewno po USB.Muzyka której słucham to przede wszystkim trance/klubowa, rzadziej jazz, pop. Zależy mi, żeby DAC dobrze radził sobie z niskimi częstotliwościami, musi mieć dobry bas.Cena do max 2000zł, czy porównywał ktoś bezpośrednio:1) Asus Xonar Essence One2) Cambridge Audio Dac Magic PLUS (mam możliwość zakupu za ok. 1000zł, tylko jaki charakter brzmienia ma ten DAC??)3) DENON DA-300USB (bardzo ładny, ale gdzieś w internecie widziałem negatywne opinie i nie wiem co o nim myśleć? Może dobrze by się zgrał ze wzmacniaczem??)A może jakieś inne propozycje? Nie mam niestety możliwości odsłuchu, z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpisz, cytując
Barthez Napisano 9 listopada 2015 Napisano 9 listopada 2015 Powyższy temat także mnie interesuję, trochę czytam na ten temat, a i wątek będę na pewno obserwował.Jako również warte uwagi polecają :- Matrix Mini-i Pro 24bit/384kHz DSD DXD DAC- Dr DAC 3Z mojej na razie wyczytanej wiedzy polecają na pewno Asusa, CA, oraz Matrix. Myślę, że warto poczytać ( z tego co się orientuję CA oraz Dr DAC 3 mają możliwość wymiany op-ampów, a to duży plus ) Odpisz, cytując
Recommended Posts